Politiker ute för att samla invånarnas önskemål

Kommunalråd Christina Davidsson och kommunfullmäktiges ordförande Lars-Gunnar Hellström var på torsdagen ute vid badhusparken för att samla Nybrobonas önskemål om utvecklingen i området kring Linnéasjön.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.16:10, 16 februari, 2017

2 bilder
  • Lars-Gunnar Hellström och Christina Davidsson var ute för att samla in medborgarnas tankar kring Linnéasjön. Foto: Faton Pasho
    Lars-Gunnar Hellström och Christina Davidsson var ute för att samla in medborgarnas tankar kring Linnéasjön. Foto: Faton Pasho
  • Christina Davidsson delar ut enkäter. Foto: Faton Pasho
    Christina Davidsson delar ut enkäter. Foto: Faton Pasho

Som 24Nybro berättade för en vecka sedan så ville kommunen ha hjälp av allmänheten för att utveckla området kring Linnéasjön. En enkät skickades ut på olika ställen och plattformar runt om i kommunen.

Under torsdagen var kommunalråd Christina Davidsson och kommunfullmäktiges ordförande Lars-Gunnar Hellström ute, tillsammans med projektledaren Frida Johansson, för att möta Nybroborna.

– Vi vill veta vad Nybroborna vill ha. Det är inte meningen att vi ska bygga något som ingen utnyttjar i slutändan, säger Lars-Gunnar Hellström.

Kommunen har från den 31 januari, som enkäten lades ut, samlat in ungefär 100 svar, men målet är att fler ska uttrycka sig.

– Vi har samlat in ungefär 100 stycken svar hittills men vi vill ha ännu fler. Ungefär 200 svar hade vi tänkt oss innan den 15 mars, säger Frida Johansson.

– Rent generellt har vi engagerat medborgarna mer och gett dem chansen att påverka i olika projekt, till exempel Svartbäcksmåla, polisen och nu i Linnéasjön, säger Lars Gunnar Hellström.

Budgeten för projektet kring Linnéasjön är under år 2017 satt på ungefär en miljon kronor.

– Vi har avsatt ungefär en miljon kronor det här året på projektet. Området kring Linnéasjön är som en oas mitt i centrum. Det här är en mötesplats för alla Nybrobor och förhoppningsvis blir det ännu bättre, när projektet är färdigt, avslutar Christina Davidsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel