Nybroföretag vill fortsätta växa i nya lokaler | Nyheter i Nybro- 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Nybroföretag vill fortsätta växa i nya lokaler

Visioner Advokatbyrå har vuxit ur sina lokaler och sökte efter större ytor. Nu har man funnit det – och inom kort flyttar man in i den anrika Nybroaffärens lokaler. "Vi vill fortsätta växa och utvecklas", säger ägaren.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.09:13, 27 januari, 2017

Nybroföretag vill fortsätta växa i nya lokaler
Inom kort väntas Elisabeth Aronssons advokatbyrå flytta in i Berit Rolfssons nuvarande skoaffär på Storgatan. Foto: Karl-Oskar Karlsson

2011 startade Elisabeth Aronsson upp Visioner Advokatbyrå i Nybro. På kort tid har firman blivit en stor aktör i regionen och jobbar över hela länet i stort sett.

Nu har man vuxit så pass mycket att man är för trångbodda i sin nuvarande lokal.

– Vi tittade på lokaler runt om i Nybro och hittade den här. Det känns jättebra och vi har hela tiden velat vara kvar på orten. Många andra kanske sneglar in mot Kalmar när man växer och expanderar, men det har inte vi gjort. Jag är från Nybro och gillar att vara här, säger Elisabeth Aronsson.

Så fort som möjligt kommer man att flytta in i Ohlssons skors lokaler på Storgatan.

Berit Rolfsson har jobbat med skor i 42 år, varav de senaste 17 som egen företagare.

– Det har varit jätteroligt och jag har aldrig någonsin tyckt att det varit tråkigt att gå till jobbet. Men det är klart att det sliter lite att vara egen företagare under så lång tid. Nu får jag tid över till familj och vänner i en större utsträckning än tidigare, säger hon.

Berit Rolfsson berättar att samtliga inventarier och lagervaror är till salu i butiken som har funnits på Storgatan i Nybro sedan 1981.

– Jag vill göra det så smidigt som möjligt till den som vill ta över och starta en skobutik i Nybro. Jag tycker att det behövs en sådan här, och vill man, så får man gärna köpa vårt namn och driva det vidare, fast i en annan lokal då.

Senast den 30 juni ska lokalerna vara tömda och advokatbyrån flytta in.

– Förhoppningsvis är jag ute tidigare än så. Det känns skönt att lämna över till någon som verkligen vill satsa här i Nybro.

I dag har advokatbyrån åtta anställda fördelat på kontoret i Nybro och ett i Oskarshamn.

– Men Nybro är rötterna och navet i det hela. Det får man aldrig glömma bort, säger Elisabeth Aronsson som tror att flytten till de nya lokalerna kommer bli ett lyft för byrån.

– Nu kommer vi få mer plats för att ta emot klienter och samtidigt utrymme att fortsätta växa och utvecklas.

– Nybro behöver en bra advokatbyrå. Det är jätteviktigt och jag är glad att det är Visioner som kommer flytta in här, säger Berit Rolfsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Ny verksamhet kan flytta in i tidigare skola

Glasskolans lokaler kan snart fyllas med annat.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.19:50, 16 februari, 2018

EXTRA: Ny verksamhet kan flytta in i tidigare skola
Foto: Faton Pasho

Den tidigare glasskolan i Orrefors har sedan länge varit ute till salu för försäljning. Nu kan det snart flytta in en ny verksamhet i lokalen.

– Det finns ett konkret intresse för lokalen i Orrefors. Det är inget som är klart än men vi hoppas kunna komma till ett avslut snart, säger Karin Helmersson (C), styrelseordförande i AB Nybro Brunn. 

För ett bra tag sedan fick styrelsen i uppdrag att försöka sälja lokalen till en annan verksamhet, vad för verksamhet vill dock inte Helmersson berätta riktigt än.

– Jag kan inte berätta det eftersom vi inte är i hamn än. När vi är det så berättar jag mer än gärna, men det jag kan berätta är att det blir en helt annan verksamhet än vad det tidigare var, avslutar Karin Helmersson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Butiken flyttar: ”Det här blir ett sista försök”

Nu flyttar affären till en annan lokal.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.17:00, 13 februari, 2018

Butiken flyttar: ”Det här blir ett sista försök”

År 2007 började Nybrobon Lotta Johnsson sälja barnkläder genom sin webbshop ACJ Barnkläder och har sedan dess livnärt sig på det.

Den stora drömmen slog in en mörk oktoberdag 2015 när Lotta Johnsson bestämde sig för att öppna upp en fysisk butik i centrala Nybro. 

– Det har varit en dröm sedan jag var liten. Det är så roligt, sa hon till 24Nybro.se då.

LÄS MER: Drömmen slog in: Lotta öppnar butik med barnkläder i Nybro

Drygt tre år och en flytt senare har verksamheten som fanns vid Köpmannen i Nybro bytt lokal med förhoppning om vidare överlevnad.

– Det var antigen att flytta eller att lägga ner om jag ska berätta den bistra sanningen, säger Lotta Johnsson och fortsätter.

– Vi flyttar in i den gamla symaskinsaffären på Hornsgatan i Nybro och testar på det här först. Fungerar det inte så är vi nog tvungna att lägga ner.

Efter att marknaden allt eftersom flyttat till nätet har många lokala butiker kämpat med sin överlevnad – även ACJ Barnkläder.

– Vi har inte haft den kundströmningen som behövs för att hålla verksamheten vid liv. Nu testar vi som sagt en mindre lokal och hoppas att Nybroborna hittar in hit, säger dottern Helen Johnsson. 

Under en veckas tid har Lotta och Helen arbetat konstant med att få den nya butiken på Hornsgatan färdig.

– Det här blir ett sista försök att rädda kvar den fysiska butiken. Vi kommer att ha reducerade öppettider, då mamma kommer att prioritera att åka på marknader i sommar, avslutar Helen Johnsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Restaurang storsatsar och bygger om

Stänger i cirka två veckor på grund av ombyggnation.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.17:49, 12 februari, 2018

EXTRA: Restaurang storsatsar och bygger om
Foto: Faton Pasho

För drygt fem månader sedan slog Avdal Nerway upp dörrarna till den tidigare anrika pizzerian Juventus, Mix Kolgrill och PizzeriaDoktor Sandbergs Gata i Nybro. 

Nu är det dags för restaurangen att bomma igen återigen – men denna gång bara i drygt två veckor.

– Vi har skaffat oss fullständiga rättigheter och kommer från och med tisdagen den 13 februari att stänga ner restaurangen för renovering, säger Avdal Nerway och fortsätter.

– Vi ska bygga till en bar i restaurangen samt ändra stil på matsalen.

Anledningen till att ombyggnationen görs nu, fem månader efter öppning beror enligt ägaren på tiden för ansökan.

– När vi tog över verksamheten så gick allting relativt fort, så vi hann inte ansöka om fullständiga rättigheter, säger Avdal och fortsätter.

– Efter att kunderna hört av sig under senare tid och efterfrågat alkoholservering beslutade vi oss för att ansöka om fullständiga rättigheter.

Den 1 mars planerar ägaren Avdal Nerway nyöppning av restaurangen på Doktor Sandbergs Gata.

– Vi kommer ha kanonerbjudanden, en ny och fräsch lokal samt massor med nyheter så som sju sorters plankor och á la carte, avslutar han.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmar län tar rejält skutt på nordisk utvecklingslista

"Nu kraftsamlar vi för att stärka den utveckling som pågår".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.12:02, 9 februari, 2018

Kalmar län tar rejält skutt på nordisk utvecklingslista
Helena Nilsson, regiondirektör. Foto: Arkiv/Pressbild.

På torsdagen släpptes rapporten State of the Nordic Region. I den rankar Nordregio (Nordiska Ministerrådets forskningsinstitut) utvecklingspotentialen för 74 regioner i Skandinavien.

I 2016 års rapport hamnade Kalmar län på plats 62. På årets lista tar man ett rejält skutt uppåt och landar på en delad 45:e plats. Förbättringen är en av de största bland samtliga regioner.

– Det går bra för Kalmar län. Vi har en positiv befolkningsutveckling och en stabil arbetsmarknad, till stor del beroende av vårt starka näringsliv. Vi har många konkurrenskraftiga profilområden och en fantastisk utveckling inte minst inom livsmedelssektorn, skog och trä samt besöksnäringen, säger Helena Nilsson, regiondirektör.

Listan väger bland annat in förändringar i befolkningsfördelningen, arbetsmarknad, utbildning och den ekonomiska utvecklingen.

– Nu kraftsamlar vi för att stärka den utveckling som pågår, säger Ulf Nilsson, ordförande i regionförbundet.

Etta på listan är Stockholm, följt av Oslo på andra plats. Området Hovestaden i Danmark placerar sig som trea.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Efter 80 år – nu stänger anrik verksamhet

Tvingas lägga ner sin butik i centrala Nybro.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.19:56, 6 februari, 2018

EXTRA: Efter 80 år – nu stänger anrik verksamhet
Foto: Faton Pasho

År 1938 startade Erik Olsson sin guldsmedsbutik, Olssons Guldsmedsaffär i Nybro. Två generationer och 80 år senare tvingas verksamheten läggas ner.

– Det är oerhört tråkigt. Vi får lägga ner verksamheten då vi inte har något flöde i butiken, säger ägaren Mari Persson, barnbarn till grundaren Erik, och fortsätter.

– I dag handlar det om förändrade inköpsvanor. Stora delar av konsumenterna handlar i dag över hela världen. Det är några knapptryck bort, vilket skadar oss fysiska butiker allt mer.

Mari har sedan hon slutade niondeklass på högstadiet jobbat i morfars guldsmedsaffär. 40 år senare tvingas 55-åringen ta det tuffa beslutet och lägga ner.

– De senaste tre åren har jag haft fundering på att stänga ner verksamheten då vi inte har haft något flöde i butiken och nu har vi kommit till den punkten tyvärr, säger hon och fortsätter.

– Jag vet inte vad jag ska göra nu, som det har sett ut de senaste åren går det inte att bedriva någon verksamhet.

Den 1 april i år skulle verksamheten fylla hela 80 år men något firande blir det inte.

– Vi hade tänkte att köra februari ut beroende på hur vi säljer av vårt lager men kommer troligtvis ha öppet under hela mars med. Den absolut sista dagen blir den sista mars, avslutar hon.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng