EM-medalj till Nybrobo

EM-äventyret i Portugal slutade med en bronsmedalj till Nybrobon. "Det känns riktigt gott", säger bronsmedaljören.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.17:15, 24 januari, 2017

EM-medalj till Nybrobo
Martin Ingholt tog EM-brons i brasiliansk ju-jutsu. Sonen Elias förlorade mot bronsmedaljören i sin klass – men har redan siktet inställt på nästa tävling. Foto: Privat

Martin Ingholt och sonen Elias Fransson Ingholt tävlade under den gångna helgen i öppna EM i brasiliansk ju-jutsu, som avgjordes i Lissabon i Portugal.

Pappa Martin, 41, hade som mål att ta en medalj, vilket han också lyckades med. Efter ett starkt mästerskap stod det klart att bronspengen skulle följa med hem till Nybro.

– Det känns givetvis riktigt gott! Det är väldigt skönt att lyckas prestera på topp när det verkligen gäller, säger Martin till 24Nybro.se.

Elias förlorade däremot mot den blivande bronsmedaljören – men har redan siktet inställt på nästa stora tävling – i Hamburg – i mitten av februari.

– Tävlingen heter Kodokan Open. Det är en internationell tävling i en annan organisation än den vi var på nu. Det är ett steg mot att skaffa mer erfarenhet för framtiden, säger Martin.

Hur ser det ut för egen del härnäst?
– Jag vet inte i dagsläget. Jag har inte planerat något nytt för mig själv. Jag kommer fortsätta att träna ungefär som jag gjort innan men ha mest fokus på de som tränar hos oss på Nybro Kampsport Center.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hopp i full galopp under sommarlovet

Första ridlägret på Stall Lillaverke avslutades under tisdagen: "Det har varit jätteroligt. Vi har fått lära oss väldigt mycket".

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.11:52, 28 juni, 2017

Hopp i full galopp under sommarlovet
Foto: Faton Pasho

Barn njuter av sommarlovet på olika håll och med olika aktiviter. På Lillaverke utanför Nybro befann sig några av de lediga barnen tillsammans med föräldrar på ridläger från söndag till tisdag.

För drygt en månad sedan beslutade Petra Franzén tillsammans med sin make att bygga en paddock på gården i Lillaverke. Efter två veckors arbete stod den klar.

– Vi tyckte att det skulle vara kul om vi hade en egen paddock här hemma. Så det gick otroligt fort från idé till verklighet – mycket tack vare min man, säger Petra Franzén.

Det tog inte lång tid innan tränarna Bella Rodhelind och Sofia Elison Ekander fick en förfrågan om de ville hålla ett ridläger för barn i slutet på juli i Lillaverke.

– Det gick fort att fylla platserna efter att Bella och Sofia annonserat via sociala medier, säger Petra och fortsätter.

– Vi har barn från Torsås, Ålem, Nybro och Emmaboda på plats här. Det är tolv barn i olika åldrar, från 7 till 14 år.

I tre dagar har barnen på ridlägret fått lära sig teori, dressyr och hoppning men framförallt har de fått umgås och träffa likasinnade barn.

– Det har varit jätteroligt. Vi har fått lära oss väldigt mycket. Det bästa ha varit att man har fått umgås, sa några utav barnen från ridlägret.

– Jag vill tacka alla härliga ungar, ponnisar och hjälpsamma föräldrar för vårt första läger i Stall Lillaverke. Det har varit superroligt och extra stort tack till Petra, Johan och Vincent som jobbat stenhårt för att möjliggöra detta, skriver Bella Rodhelind på sin Facebook.

Det första men förmodligen inte det sista lägret i Lillaverke avklarades med bravur och avslutades under tisdagen.

– Det har varit jätteskoj, så förmodligen blir det fler gånger i framtiden, avslutar Petra.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Glömminge krossade motståndet: ”Vi dödar matchen direkt”

Elva matcher spelades i de lokala fotbollsserierna under tisdagen. Glömminge dundrade in en utklassning när de mötte Fågelfors på hemmaplan: "Vi dominerar totalt".

Redaktionen

Redaktionen

Kl.22:04, 27 juni, 2017

Glömminge krossade motståndet: ”Vi dödar matchen direkt”
Foto: Arkiv

Texten uppdateras i takt med att matchrapporteringen kommer in. 

Division 4 Södra

Gullabo/Gullaboås IF – Lessebo GoIF 1-4

Målskyttar, Gullabo: Gustav Magnusson.

John Petersson, tränare i Gullabo: ”Jag tycker att det är rejäla framsteg jämfört med de matcher som har varit. Vi har 1-1 i halvtid och vi vinner mycket i mitten, vi tar kampen. De är duktiga i sitt anfallsspel, men vi sårar dem. Vi behåller boll stundtals och rinner igenom. Mot slutet blir vi trötta och får springa mycket, sen under sista tio gör de två mål till. Men vi stod oss väldigt bra, alla kämpar och springer”.

Matchens lirare, Gullabo: ”Jag tycker att Gustav Magnusson gör det väldigt bra, han är ensam på topp. Sen tycker jag även att Omid Ataie är väldigt duktig med bollen och tillför en helt ny dimension i spelet när han är med”.

Division 4 Östra

Glömminge IF – Fågelfors IF 8-1 (6-0)

Målskyttar, Glömminge: Emil Börjesson 3, Petter Ernberg 3, Isak Olsson, Mattias Knutsson.

Stefan Regebro, tränare i Glömminge: ”Vi tar tag i det omgående och gör mål efter två minuter. Vi sätter då karaktären på hela matchen och dominerar sen totalt. Så fort vi tappar boll så återerövrar vi den omgående. Vi dödar matchen direkt helt enkelt. I halvtid så byter vi in hela laget och då i andra sätter Fågelfors en fin frispark till 6-1, sen kommer vi in och gör två mål och spelar av matchen”.

Matchens lirare, Glömminge: ”Det är svårt efter en sådan här match, jag vill hylla hela laget idag, det är mycket djupled och fart”.

Hossmo BK – Gullringen 1-3 (1-1)

Mål Hossmo BK: Anders Yvansson

Joachim Lantz, tränare Hossmo BK: ”Ganska jämn och fysisk match. Jämnt med chanser, de är lite hetare och dåligt försvarspel i egen box från vår sida. Mest kamp och lite spel”.

Matchens lirare  Hossmo BK: Tobias Jacobsson

Division 5 Sydöstra

Böda/Högby – Mörbylånga

Vi har sökt både Böda/Högby och Mörbylånga utan resultat.

Färjestaden GoIF  – SSG IF 3-3 (1-1)

Målen Färjestaden: Jonathan Jansson 2, Isak Alsén.

Måns Fredriksson, tränare Färjestaden GoIF: ”Ölandsderby, stundtals gnälligt och tuffa tag. Bra början, men vi viker ner oss och är inte riktigt där vi varit i de senaste matcherna. Inte riktigt nöjda trots att vi kvitterar två gånger i underläge”.

Matchens lirare Färjestaden GoIF: Jonathan Jansson.

Målen SSG IF: Anton Fransson 2, Martin Gustavsson

Joachim Christensson, tränare SSG IF: ”Seriens bästa möte borta så vi är nöjda med en poäng vilket var vårt mål. Leder långt in på matchen. Vi har gjort två matcher bra på raken så siktar på en tredje innan uppehållet nu på lördag”.

Matchens lirare SSG IF: Anton Fransson

Runsten/Möckleby IF – Nickebo IK 0-0

Omar Eliassi, tränare Nickebo IK: ”Vi var tillbaka-pressade i andra men vår målvakt var riktigt bra då, jämnt i första. De hade många bra chanser. Vi fick en utvisad så då ökade trycket på oss”.

Matchens lirare Nickebo IK: ”Kämparinsats, Satba Eliassi”

Timmernabbens IF – Läckeby GOIF 3-2 (2-1)

Målskyttar Läckeby GOIF: Philip Andersson 2.

Johan Ewald, tränare i Läckeby GOIF: ”Jag tycker vår insats är under isen idag då vi inte kommer upp i någon vidare nivå. Anfallsspelet var väl helt okej i andra. Dock känns det som vi bara slänger in bollen på chans ofta tillskillnad från innan då vi spelat oss fram till chanserna. Deras spel är väldigt fysiskt vilket vi inte riktigt klarar av att hantera idag. Vi kan mycket bättre än vad vi visar.”

Matchens lirare Läckeby GOIF: ”Ingen, alla kan höja sig till nästa match”.

Division 5 Södra

Möre BK – Söderåkra AIK 2-2 (1-2)

Målskyttar Möre BK: Anton Florå, Julian Simonsson.

Stefan Sandgren, lagledare i Möre BK: ” Vi börjar bra första 20 och tar ledningen. En stund efter det tappar vi det mesta och de lyckas både kvittera och ta ledningen. Andra halvlek bestod sedan mycket av närkampsspel. Dock hade vi övertaget sett till målchanser. I 94: minuten lyckades vi till slut kvittera efter en frispark så någonstans måste man ju vara nöjd med det.

Matchens lirare Möre BK: ”Jonatan Gertsson. Han gör ett bra jobb på innermittfältet”.

Vi har sökt Söderåkra AIK utan framgång.

Tingsryds FF – Torsås GOIF 3-3 (1-2)

Vi har sökt Torsås GOIF utan framgång.

Division 6 Kalmar/Öland

Hulterstad AIK – Bergkvara AIF 0-4 (0-1)

Målskyttar Bergkvara AIF: Viktor Martinsson, Adam Johansson, Erik Appelkvist, Filimon Asmeron.

Bosse Wallet, tränare i Hulterstad AIK: ”Jag tycker vi spelar hyfsat i första trots motvinden. Vi släpper bara in ett mål och håller i det ganska bra. I andra är vi inte alls med då de gör tre mål under första kvarten. Sett över hela matchen tycker jag vi ändå skapar en del bra chanser. Problemet är att vi inte riktigt har skärpan att sätta dit dem när vi väl är där framme.”

Mats Martinsson, tränare i Bergkvara AIF: ”Första halvlek är lite sådär. Det blåste väldigt mycket vilket ställde till problem för oss, men vi lyckas ta ledningen efter 30 minuter. Inför andra hade vinden lugnat ner sig vilket gjorde att vårt spel kom igång bättre. Redan en kvart in i andra hade vi avgjort matchen. Tempot skönt lite efter det av förklarliga skäl. Det var en bekväm seger som jag aldrig riktigt kände var hotad.”

Matchens lirare Hulterstad AIK: Erik Nilson, vår back gör det bra idag.

Matchens lirare Bergkvara AIF: Idag är det kollektivet jag vill lyfta fram. Vi hade ett bra tålamod matchen igenom.

Division 2 Mellersta Götaland dam

Alvesta GOIF – Emmaboda IS 0-1 (0-0)

Målskyttar Emmaboda IS: Miranda Gjakova.

Frida Andersson, spelare i Emmaboda IS: ”Jag tycker vi gör en bra kämparinsats idag. Vi har mer bollinnehav än dem och för spelet men får inte ut så mycket av det. Det blir även en del långbollar sett över hela matchen från vår sida. Vi skapar en del medan de inte har några jättelägen bortsett från att de kommer upp ibland. Ser man över hela matchen är det ett rättvist resultat.”

Matchens lirare Emmaboda IS: Tea Gustavsson och Sandra Berg gör båda bra matcher idag.

Text: Viktor Jerner, Annie Johnsson och Filip Edvardsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalbollen: Ängö kämpade hem en pinne trots vädersvårigheter

Sju matcher spelades i lokalfotbollen under måndagskvällen och vi har samlat ihop resultaten. Ängö BK mötte Hultsfred FK på hemmaplan, men största motståndaren blev vinden – "Det var väldigt svårspelat".

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.22:03, 26 juni, 2017

Lokalbollen: Ängö kämpade hem en pinne trots vädersvårigheter
Foto: Arkiv

Division 4 Östra

Ängö BK – Hultsfred FK 2-2

Målskyttar, Ängö BK: Jonathan Fredriksson, Anton Arvidsson.

Rikard Milton, tränare i Ängö BK: ”Det känns väl som att det var en match präglad av vinden, det var väldigt svårspelat. Vi hade motvind i första och då lyckades de sätta bra press och vi hade svårt att spela oss ur det. De tar ledningen med en frispark som vinden hjälper. I andra har vi medvinden och för spelet mer, och då kvitterar vi och sen tar ledningen. Tyvärr orkar vi inte stänga igen utan släppar in ett mål till. Så 2-2 är rättvist sett till matchen, men jag är besviken över vår första halvlek”.

Matchens lirare, Ängö BK: ”Daniel ”Kejsaren” Nielsen är väldigt stabil idag. Han är mittback och gjorde många viktiga brytningar, det skänkte trygghet i de stormigaste situationerna”.

Division 4 Södra

Madesjö IF – Växjö BK 1-5

Målskyttar, Madesjö: Adam Olofsson.

Boris Broberg, tränare i Madesjö IF: ”Det var rättvist så det är inte så mycket att säga om det, de var betydligt bättre helt enkelt. De har lite speed och löpvilja och duktigt passningsspel. De ledde med 2-0 när vi fick in vårt mål”.

Matchens lirare, Madesjö: ”Den som är bäst i vårt lag idag är Erik Ingemansson, han visade bäst kvalitet”.

Pukeberg BK- Lindås-Långasjö FF 2-2 (1-1)

Målskyttar Pukeberg: Simon Jonsson, Ümer Nuri Ibo

Philip Rosqvist, tränare, Pukeberg: ”Det var en tuff och jämn match och sett till matchen så var det ett rättvist resultat. Vi spelade inte så bra anfallsspel som vi önskade och det är därför vi inte vinner matchen. Jag ändå nöjd med en poäng och att vi kom tillbaka resultatmässigt två gånger och att vi lyckades kvittera på övertid”.

Matchens lirare Pukeberg: ”Det var jämt överlag”.

Målskytt, Lindås: Linus Henriksson 2

Göran Gunnarsson, tränare i Lindås/Långasjö: ”Vi gör en bra matchinledning där vi borde ha gjort några mål men oturen grinade oss i ansiktet denna kväll. För när vi äntligen tar ledningen så kvitterar Pukeberg omgående och det resultatet stod sig halvleken ut. Vi tappar lite där och Pukeberg är det bättre laget just då. I andra halvlek såg matchbilden ut som i början av matchen. Vi var det bättre laget och tar ledningen en kvart in i andra halvlek. Vi spelar bra och håller tillbaka Pukeberg men lyckas inte knyta ihop säcken för de flyttar upp laget och kvitterar i slutminuterna. Surt att inte vinna men tycker ändå killarna gör det bra. Vi följer vår matchplan under hela matchen”.

Matchens lirare: ”Rejäl laginsats från vår sida”.

Division 5 Södra

Alstermo IF – IFK Påryd 3-2 (0-1)

Målskyttar, Påryd: Rasmus Sellgren,  Adam Nilsson

Pontus Skruvik Nilsson, spelare, Påryd: ”Det var en dålig match från vår sida med bara långa bollar. Deras målvakt var spelfördelare och vi fastnade i deras sätt att spela. Kommer vi inte upp i normal standard riskerar vi åka på förluster och det var det som hände i dag. Trots att vi ledde matchen två gånger lyckas vi inte hålla tätt bakåt utan släpper in dem i matchen . Vi räcker inte till i dag samtidigt som Alstermo gör det bra utefter sina förutsättningar. Detta är bara att glömma och ta nya tag i nästa match”.

Matchens lirare, Påryd: ”Vi kan betydligt bättre”.

Flygsfors/Gadderås IF – Nöbbele BK 1-0 (0-0)

Målskytt, Flygsfors: Anton Isgren

Arben Sula, assisterande tränare i Flygfors: ”Det var jämt, vi mötte ett fysiskt tungt lag men jag tycker vi ändå hade kontroll på dem. De var bra på fasta situationer men vi höll dem borta från vårt mål. Vi har ju tidigare inte haft marginalerna med oss men ikväll får vi äntligen utdelning för allt slit. Detta var våra första poäng för säsongen och nu känns det att vi är med i kampen om nytt kontrakt igen. Jag är jättestolt över grabbarna . Det var skönt att äntligen få vinna”.

Matchens lirare: ”Laget är matchens lirare”.

Ingelstad IK – Tvärskog IF 2-2 (1-1)

Målskyttar, Tvärskog: Jesper Ternow Blomberg, Erik Karlsson

Tobias Karlsson, tränare i Tvärskog: ”Chansmässigt var det en jämn match, de hade väl mer boll än vad vi hade men det var medvetet från vår sida. Vi gör en bra bortamatch och jag är nöjd med en poäng mot ett svårspelat Ingelstad. Vi lyckades kvittera två gånger och visade upp en bra moral och kämparanda. Poängen innebar att vi lyckades behålla vårt försprång gentemot Ingelstad i toppen”.

Matchens lirare: Jacob Elmblad, Jakob Ternow Blomberg

Division 6 Kalmar/Öland

Högsrum – Kalmar City

Vi har sökt både Högsrum och Kalmar City utan resultat.

Text: Viktor Jerner & Nicke Grozdanovski.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Talangfull center klar för Nybro Vikings

Näst sista pusselbiten är på plats för Nybro Vikings: "Finns mycket offensiva kvaliteter".

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.15:00, 26 juni, 2017

Talangfull center klar för Nybro Vikings
Foto: Arkiv

Nybro Vikings trupp börjar mer eller mindre bli klar inför nästa säsong. Under tisdagen blev den näst sista pusselbiten klar för division 1-laget.

– Den talangfulle centern, Emil Larsson kommer att spela i Vikings-tröjan nästa säsong, säger tränaren Andreas Holfelt.

Den 21-årige centern från IK Oskarshamn var förra året utlånad till division 1-laget Tranås. Där stod han för 17 poäng på 31 matcher.

– Det finns mycket offensiva kvaliteter hos Emil som vi vill få ut hos oss. Han är en ung kille som kliver in i en seniorverksamhet. Det kommer bli en bra erfarenhet för honom, säger Holfelt.

Nu saknas den sista pusselbiten för dig innan truppen är klar – vad är det ni letar efter?

– Vi har som du säger en spelare kvar att värva och det är en center till. Den platsen håller vi på att lösa så inom den närmaste perioden är allting klart även där, avslutar Andreas.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalbollen: decimerade Kalmar AIK föll trots tapper kamp

Hela 15 matcher spelades i lokalfotbollen under onsdagskvällen. Kalmar AIK:s spelarbrist ledde till en bitter förlust mot Älmeboda/Linneryd. "De dikterade spelet helt".

Redaktionen

Redaktionen

Kl.22:06, 21 juni, 2017

Lokalbollen: decimerade Kalmar AIK föll trots tapper kamp
Foto: Arkiv

Texten uppdateras i takt med att matchrapporteringen kommer in.

Division 2 Östra Götaland

Torns IF – Nybro IF 3-0

Läs mer om matchen här på 24Nybro.

Division 3 Sydöstra Götaland

FK Älmeboda/Linneryd – Kalmar AIK 0-3

Erik Johansson, tränare i Kalmar AIK: ”Det är tufft med folk nu så det handlar om att överleva bara. Vi hoppas vi får tillbaka lite folk nästa vecka istället. Det var något hack neråt nu tyvärr, vi hade jättetufft att få tag i bollen, de dikterade spelet helt. De skapade inte alls mycket chanser, men de håller i bollen bra. Nu får vi fokusera på att få tillbaka folket så att vi kan träna ordentligt”.

Matchens lirare, Kalmar AIK: ”Nej, det var ingen som utmärkte sig särskilt idag”.

Division 4 Östra

Hossmo BK – Fågelfors IF 8-0 (2-0)

Målskyttar Hossmo BK: Willy Kulmala 4, Anders Ivarsson, Tobias Jacobsson, Axel Beke, Erik Arvidsson.

Joachim Lantz, tränare i Hossmo BK: ”De orkade helt enkelt inte. Vi var rätt överlägsna från start till mål. De hade några få uppstick men inte mer än så. I halvlek bestämde vi oss för att lägga i en växel till. Det gjorde att vi kunde dra ifrån rejält och låta några unga killar göra debut i A-laget”.

Matchens lirare Hossmo BK: ”Willy Kulmala. Gör du fyra mål förtjänar du det”.

Smedby BOIK – IFK Tuna 6-0 (2-0)

Målskyttar Smedby BOIK: Idris Eliassi 3, Fredrik Pettersson 2, Jalal Eliassi.

Håkan Gustafsson, tränare i Smedby BOIK: ” Första 30 gör vi det riktigt bra. Vi dominerar och gör både ett och två mål. Efter det går vi ner oss lite och tappar fokus fram till halvlek. I andra dominerar vi totalt. Det är spel mot ett mål och de få chanserna de får är efter misstag av oss. Ser man över hela matchen gör vi en fantastisk insats.

Matchens lirare Smedby BOIK: Fredrik Pettersson. Han är väldigt viktig för oss och vinner varenda duell. Sen sprider han positiv stämning i laget hela tiden.

Kalmar Södra IF – Västerviks FF 1-1 (0-1)

Målskyttar Kalmar Södra IF: Anton Johansson.

Johan Mosen, tränare i Kalmar Södra IF: ”Vi gör en bra prestation idag. Framförallt slarvar vi inte lika mycket som tidigare och släpper inte till lika mycket. Första halvlek gör vi hyfsat bra. Trots det är det Västervik som går in i paus med ledningen efter en fast situation. I andra får vi en man utvisad efter två gula. Ändå lyckas vi pressa ner dem och skapa mycket. Det gav oss utdelning i matchens sista sekund då vi kvitterade efter en frispark”.

Matchens lirare Kalmar Södra IF: ”Anton Johansson gör en bra match idag som innermittfältare.”

Division 5 Södra

IFK Påryd – Nöbbele BK 3-2 (2-1)

Målskyttar IFK Påryd: Adam Danielsson, Robert Allansson, Filip Jonsson.

Peter Karlsson, tränare i IFK Påryd: ”Vi börjar matchen jättebra och lyckas ta ledningen tidigt. Efter det jämnar spelet ut sig och matchen utvecklar sig till att bli jättejämn. Vi lyckas dock gå in i halvlek med en 2-1 ledningen efter att de kvittera i slutet. I andra var matchen fortsatt jämn. Det kunde gått åt vilket håll som helst. Vi får dock in 3-1 målet med sex minuter kvar. I slutet får de en straff som de förvaltar vilket gjorde det väldigt nervöst under de sista minuterna.”

Matchens lirare IFK Påryd: Malvakten Oskar Söderberg var bra idag. Även Felix Karlsson gör det bra.

Torsås Goif – Möre BK 0-2 (0-1)

Målskyttar Möre BK: Carl-Philip Mårtensson 2.

Fredrik Simonsson, tränare i Möre BK: ”Första halvlek är vi klart bättre än dem. Vi lyckas dock bara göra ett mål innan halvlek. I början av andra är vi tillbakapressade och de hade kunnat kvittera där. Men en bit in lyckas vi utöka ledningen. Efter det kändes det ganska stabilt. Om man ser över hela matchen gör vi en bra insats, trots att vi kunde ha gjort lite fler mål.”

Matchens lirare Möre BK: ”Julius Simonsson. Han blir framröstad av laget till det. Men jag vill lyfta fram hela laget som gör ett fantastiskt bra jobb idag”.

Vi har sökt Torsås BK utan resultat.

Tvärskogs IF – Flygsfors/Gadderås IF: 4-2 ( 4-2)

Mål Tvärskogs IF: Erik Karlsson 2, Tobias Karlsson, Tobias Sundenäng

Tobias Karlsson, tränare Tvärskogs IF: ”Jag fattar inte att de har noll poäng, de spelar jättefin fotboll. Vi får jaga mycket boll, vi spelar ett kampaktig spel med mycket vilja. Nöjd med poängskörden hittills i säsongen”.

Matchens lirare Tvärskogs IF: ”Erik Karlsson, laget gör en bra arbetsinsats generellt”.

Vi har sökt Flygsfors utan resultat.

Division 6 Kalmar/Öland

Högsrums FF – Persnäs AIF 4-3 (1-2)

Mål Högsrums FF: Magnus Johansson, Martin Persson 2, Andreas Persson

Andreas ”snurre” Persson, spelare Högsrums IF: ”Efter fem minuter trodde jag att vi skulle vinna med 8-0, vi gjorde tidiga mål. Trodde att det skulle bli en lätt match, de vänder och leder i halvtid. Ingen välspelad match från något av lagen. Vi kvitterar sista kvarten och gör tre snabba mål. Vänder på steken trots en riktig skitmatch”.

Mål Persnäs AIF: Gyam Safi 3

Torsten Luks, tränare Persnäs AIF: ”Jag är besviken, vi skulle ha vunnit och hade så mycket chanser att vi var bättre men de gör fler mål än oss, så enkelt är det. Oavsett om det är allsvenskan eller division 6 så är det tuffa matcher”.

Matchens lirare Pärsnäs AIF: Gyam Safi

Division 6 Emmaboda

Johansfors – Konga

Inställd på grund av spelarbrist.

Kosta IF – Alsjöholms IF 2-5 (2-1)

Mål Alsjöholms IF: Arif Bodkanlou 3, Tobias Pettersson, Rostan Osmanaou

Woriya Dodkanlou, tränare Alsjöholms IF: ”Vi var inte med alls under första halvlek, vi står på hälarna och bara tittar på bollen. I andra går vi ut som ett helt nytt lag. Vi hoppas plocka poäng under de sista matcherna innan uppehållet!”

Matchens lirare Alsjöholms IF: Mattias Nilsson, Ahmad Jabar

Orrefors IF – Skruv 0-0 

Emil Ejermo, tränare Orrefors: ”Det var en väldigt jämn match. De var bättre under första halvleken, men vi tog tag i det och klev upp under andra halvleken. Två starka försvar som möttes idag, och resultatet var helt rättvist”.

Matchens lirare, Orrefors: ”Isak Boers jobbade kopiöst för laget”.

Örsjö IF – Flerohopp GOIF 0-3 (0-2)

Målen, Flerohopp: Mattias Evestål, Sebastian Bertilsson, Michael Olsson.

Peter Makin, tränare Flerohopp: ”Vi gjorde en bra match från första minuten till det sista. Vi genomförde matchen väl idag. Vi kunde hålla i bollen, och spelade som vi ville. Vi rullade på bra mellan spelarna, och idag var det bra fotboll vi fick se”.

Matchens lirare, Flerohopp: ”Hela laget förtjänar beröm idag”.

Vi har sökt Örsjö för en kommentar utan resultat.

Division 2 Mellersta Götaland dam

Emmaboda IS – Växjö BK

Vi har sökt Emmaboda för kommentar utan resultat.

Division 3 Östra dam

IFK Borgholm – Rödsle 0-1 (0-0)

Andreas Prins, tränare Borgholm: ”Tabellen ljuger lite. Vi är ett av de bättre lagen. Vi är få som faktiskt spelar fotboll, och inte sparkar fotboll. Vi gjorde en bra match, och jag är helt nöjd. Synd att resultatet inte gick till vår fördel, men vi kommer tillbaka starkare”.

Matchens lirare, Borgholm: ”Johanna Kofot var stabil i målet”.

Text: Viktor Jerner, Filip Edvardsson, Daniele Guglielmin, Annie Johnsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng