Våldet i krogmiljö fortsätter minska: ”Positiv utveckling”

Under 2016 kunde polisen konstatera att antalet misshandlar i anslutning till krogar var det lägsta på tio år.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.15:15, 12 januari, 2017

Våldet i krogmiljö fortsätter minska: ”Positiv utveckling”
Foto: Pressbild

Ett av polisens medborgarlöften är att öka tryggheten i stadskärnan. Och arbetet ger resultat – detta är det lägsta antalet misshandlar i krogmiljö sedan mätningarna startade 2006.

– Det vittnar om ett större omdöme hos alla krogbesökare och en minskad alkoholkonsumtion. Vår polisiära närvaro och Kalmar kommuns ordningsvakter som patrullerar stadskärnan kvälls- och nattetid har också gjort skillnad, säger gruppchefen Håkan Roupé hos Kalmarpolisen.

I statistiken räknas antalet misshandlar i krogmiljö, både inom- och utomhus, som har inträffat mellan klockan 22:00-04:00 under fredag-lördag eller lördag-söndag.

När mätningarna inleddes 2006 hade man 305 misshandlar. Under 2016 anmäldes endast 118 stycken. ”Varje misshandel är förstås en tragedi för den som drabbas, men att våldet har minskat rejält är en framgång”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

– Volontärernas värdefulla arbete och andra frivilliga krafter har också bidragit till en positiv utveckling. Polisen i Kalmar fortsätter under 2017 arbetet tillsammans med övriga aktörer för att ytterligare minska brottsligheten, säger Håkan Roupé.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel