NYBRO VIKINGS – SKÖVDE IK 3–4 E.FÖRL

Vikings rasade i hop i Liljas Arena

3–1 med elva minuter kvar. 40 sekunder in i förlängningen fullbordades raset. "Det får inte hända", säger lagkaptenen Kim Tallberg efter Nybro Vikings tunga sudden-förlust hemma mot Skövde.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.21:41, 11 januari, 2017

2 bilder
 • Nybro Vikings rasade samman i slutet av tredje perioden och förlorade i förlängningen. Foto: Kim Ahlqvist
  Nybro Vikings rasade samman i slutet av tredje perioden och förlorade i förlängningen. Foto: Kim Ahlqvist
 • HV71-lånet William Romfors gjorde två mål i debuten för Nybro Vikings. Foto. Kim Ahlqvist
  HV71-lånet William Romfors gjorde två mål i debuten för Nybro Vikings. Foto. Kim Ahlqvist

Nybro Vikings saknade ett halvt lag som låg hemma i sjuksängen. Ändå kom man till spel med tre femmor och en fjärdekedja.

Med hjälp av tre egna talanger från J20-laget och tre inlånade spelare från HV71:s J20-lag ställde man ändå ett slagkraftigt lag på benen.

LÄS MER: KLART: Nybro Vikings lånar trio från HV71

Det märktes dock tydligt i de två inledande perioderna att Vikings saknade den rätta gnistan. Efter 40 minuters spel var det fortfarande mållöst i Liljas Arena innan det exploderade i tredje.

– Det kändes som att vi aldrig fick någon fart i det. Vi åker runt och kör på halvfart liksom, säger kaptenen Kim Tallberg, som är en av många i laget som har legat sjuka den senaste veckan.

Kan sjukdomsläget i laget vara boven till den uteblivna farten?
– Absolut kan det vara så, men det är inget man vill skylla på när det blir så här.

Jordan Mayer spräckte nollan och inlånade William Romfors satte tvåan. Elva minuter från slutet satte junioren från HV71 sitt andra mål för kvällen och Vikings såg ut att gå mot en planenlig 3–1-seger.

– Det var skönt att göra mål. Det är ett annat tempo här än i J20. Man får tänka mer och spela smartare. Men det var jättekul.

Hur är planen nu? Blir det mer spel i Vikings?
– Det vet jag inte. Jag har inte hört något annat än att jag ska hem till Jönköping och spela där uppe i helgen.

Efter juniorens mål-succé kom raset för hemmalaget.

3–2 följdes upp av 3–3 och matchen gick till förlängning. Väl där avgjorde gästerna i numerärt överläge när 1-0-skytten Jordan Mayer satt utvisad.

– Det får bara inte hända. Det är så enkla misstag vi gör på deras två mål i tredje perioden. Man blir så frustrerad, säger Kim Tallberg.

Trots förlusten ligger Nybro Vikings kvar på tredjeplats i den södra allettan.

Chans till revansch blir det för Nybro redan på söndag när Lindlöven gästar Liljas Arena.

FaktaALLETTAN SÖDRA:
Nybro Vikings – Skövde IK 3-4 (0-0, 0-0, 3-3, 0-1)
Målen, Vikings: 1–0 Jordan Mayer, 2–1 William Romfors, 3–1 William Romfors.
Skott: 33-29 (9-6, 10-10, 14-12, 0-1)
Publik: 879, Liljas Arena.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

INFÖR VIMMERBY – NYBRO VIKINGS

Länsderby i säsongen första match: ”Ska bli kul”

Nybro Vikings åker under torsdagen upp till Vimmerby för att spela säsongens första träningsmatch: "Förväntar mig att de kommer vara helt slut efter matchen".

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.12:01, 17 augusti, 2017

Länsderby i säsongen första match: ”Ska bli kul”
Tränare Andreas Holfelt. Foto: Faton Pasho

Nu drar hockeysäsongen igång för Nybro Vikings. Med två ispass i benen beger sig Nybro Vikings under torsdagen upp till Vimmerby för att spela säsongens första träningsmatch.

– Det ska bli kul och spela match igen. Vi har bara två riktiga pass i kroppen vilket betyder att vi kommer att blanda och ge i matchen. Vi får ta det för vad det är helt enkelt, säger tränare Andreas Holfelt och fortsätter.

– Många spelare är kvar sedan förra året och har vårt grundspel i bakhuvudet. Sedan kommer det inte vara perfekt utan det kommer bli en hel del misstag.

Med sju nya spelare till den befintliga truppen kommer fokus under torsdagens träningsmatch mot Vimmerby ligga på försvarsspelet.

– Vårt fokus kommer ligga på försvarsspelet. De flesta lagen börjar säsongen med att nöta försvarsspel. Det kommer inte vara perfekt men jag hoppas att några smågrejer har hamnat på rätt ställe, säger Holfelt.

Vad kan man förvänta sig som tränare av första träningsmatchen?

– Jag förväntar mig att spelarna kommer att vara helt slut efter matchen och att vi någonstans hitta de vi ska göra. Som alltid så kommer spelarna att vilja lite extra mycket eftersom det är kul att spela match men jag hoppas att de så fort som möjligt hittar vårt hockeytänk, säger Andreas.

Inför torsdagens första träningsmatch är hela 17 spelare tillgängliga. De som saknas i matchtruppen är nyförvärvet Fredrik Falk som är sjuk, forwarden Rasmus Djerf, Patrik Fransson och lagkapten Markus Mellström. 

Nyförvärvet Hugo Fagerblom kommer att vakta Nybro Vikings mål.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Storpublik såg Vikings ispremiär: ”Känns bra efter alla omständigheter”

Över 500 personer hade letat sig ner till Liljas Arena för att se Nybro Vikings ispremiär.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.19:42, 14 augusti, 2017

3 bilder
 • Nybro Vikings. Foto: Faton Pasho
  Nybro Vikings. Foto: Faton Pasho
 • Hugo Fagerblom. Foto: Faton Pasho
  Hugo Fagerblom. Foto: Faton Pasho
 • Hugo Fagerblom. Foto: Faton Pasho
  Hugo Fagerblom. Foto: Faton Pasho

Ishockey i augusti klingar helt fel hos en del där ute men för den inbitne supportern innebär det ispremiär och säsongsuppladdning.

Under måndagskvällen var det dags för kommunens enda hockeylag, Nybro Vikings att äntra isen officiellt för första gången säsongen 2017/2018.

Inför cirka 500 personer i Liljas Arena stegade spelare efter spelare ut på isen – nya som gamla. En som fick många ögon på sig var nyförvärvet och den 199 centimeter store målvakten Hugo Fagerblom. 

– Det kändes stelt och lite kantigt där ute men bra efter alla omständigheter, sa Hugo direkt efter internmatchen och fortsatte.

– Först och främst gäller det att komma in i grejerna, sen när väl säsongen börjar måste vi vara redo att vinna varje match. Det kommer givetvis gå upp och ner men så länge vi får ihop gruppen så kommer vi gå långt.

Två veckor har gått sedan truppen samlades för första gången. Vad har du fått för intryck hittills? 

– Vi bor nära allihopa, vilket är ett stort plus. Jag har fått ett bra intryck av gruppen som helhet. Alla är sköna så det känns roligt.

Vad har du för målsättning med den kommande säsongen?

– Att jag får spela så mycket jag förtjänar. Jag har hög målsättning med laget, går det bra för laget går det bra för en själv, avslutar Hugo.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Publiksuccé för Vikings – innan säsongen startat

Inför säsongen har säsongsbiljettförsäljningen skjutit i höjden jämfört med samma tid förra året för Nybro Vikings.

Victor Grusell

Victor Grusell

Kl.11:23, 10 augusti, 2017

Publiksuccé för Vikings – innan säsongen startat
Foto: Arkiv

Allt fler vill se Nybro Vikings spela hockey i Liljas Arena. I alla fall om man ska tro på säsongskortsförsäljningen av sittplatser i hallen. Redan nu har antalet ”säsongare” ökat med närmare 40 stycken nya personer och företag köpt en säsongsbiljett till hallen. Räknat med de nya säsongskortsinnehavarna har Vikings närmre 500 ”säsongare” inför säsongen.

– Det är jättepositivt både ekonomiskt och sportsligt att det är drag runt föreningen igen. Det känns som att det är väldigt sug här, det är många som kommer upp och vill prata hockey och är sugna på säsongen, säger Nybro Vikings kanslist Johan Hermansson.

Johan Hermansson tror även att förra årets succésäsong kan ligga till grund för den ökade biljettförsäljningen. Då fler personer vill se Nybrolaget spela live i Liljas Arena.

– Folk börjar få en framtidstro på oss igen. Det har det väl inte varit sedan vi åkte ur Allsvenskan egentligen, säger Hermansson.

Även laget visar en positiv trend, någonting som Hermansson tycker speglar av sig på orten och publiken. Där huvudtränare Andreas ”Hola” Holfelt dragit ett stort lass som nu börjar skörda framgång.

– Han(Holfelt) fick ihop det väldigt bra ifjol. Han är en stor del i att folk tror på det och att det går bra nu, säger Hermansson.

Inför ispremiären på måndag klockan 18.00 hoppas Hermansson att prognosen på runt 500 gäster ska slå in.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ny konstgräsmatta och oroande isproblem i Nybro

Just nu är arbetet med den nya konstgräsmattan i OG-hallen i full gång. Samtidigt har vaktmästarna problem med spolningen i Liljas Arena.

Victor Grusell

Victor Grusell

Kl.15:02, 8 augusti, 2017

Ny konstgräsmatta och oroande isproblem i Nybro
Foto: Nybro kommun/Arkiv

För tio år sedan lades konstgräsmattan i OG-hallen. Efter trogen tjänst och många timmar i arbete har konstgräsmattan bytts ut till en ny matta, som ska stå klar inför höstsäsongen.

– Den gamla mattan var slut, så vi har slitit upp den och ska börja lägga ut den nya, säger vaktmästaren John Jensen.

Den nya mattan kommer vara snarlik den gamla i materialet och snart kommer den nya mattan vara på plats i inomhushallen. Parallellt med arbetet i OG-hallen pågår även arbetet med isen i Liljas Arena, där Jensen stött på komplikationer. Där spolningen är prio ett för vaktmästarna.

– Vi har haft lite otur med åskan som gick för några dagar sedan, som varit nere i styrsystemet, säger John Jensen.

Trots komplikationer med spolningen av isen, borde inte ispremiären för Nybro Vikings den 14 augusti vara hotad, enligt Jensen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SILLY SEASON

Ratad av Nybro Vikings – vänder hem till moderklubben

Kristian Frisk fick inte plats i Nybro Vikings trupp inför den kommande säsong. Nu rapporterar Barometern att han är klar för HA74.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.16:18, 3 augusti, 2017

Ratad av Nybro Vikings – vänder hem till moderklubben
Kristian Frisk är klar för moderklubben. Foto: Mikaela Sehlstedt

Efter fem och en halv säsong och närmare 200 matcher i Nybro Vikings har Kristian Frisk gjort sitt i klubben.

Barometern rapporterar att forwarden inte fick nytt kontrakt hos Vikings – och därefter även nobbade hårdsatsande division 2-klubben Kalmar HC.

Istället vänder han nu hem till moderklubben HA74 som till den här säsongen är nykomling i Hockeyettan.

Totalt noterades Frisk för 76 poäng i Vikings-tröjan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng