Mediejätte gör storinvestering i Kalmarföretag

E-handelssuccén Outnorth tar in 40 miljoner kronor från Egmont. "Bättre rustade än någonsin".

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.11:30, 11 januari, 2017

Mediejätte gör storinvestering i Kalmarföretag
Foto: Skärmdump

Kalmarföretaget Outnorth är en av Skandinaviens ledande aktörer inom försäljning av kläder, skor och utrustning för träning och friluftsliv. Bolaget är även ett antal fysiska butiker, bland annat i Kalmar.

Nu går mediekoncernen Egmont in med 40 miljoner kronor i Outnorth, enligt ett pressmeddelande.

–  Med ännu ett väldigt starkt år bakom oss står vi i och med den här investeringen nu bättre rustade än någonsin för framtiden. Det här möjliggör satsningar på både sortiments- och servicenivå så att vi kan inspirera fler att uppleva skandinavisk outdoor, säger Lars Nykvist, vd på Outnorth.

De senaste åren har Egmont investerat i flera framgångsrika e-handelsföretag i Norden. Egmont har verksamhet i cirka 30 länder och är verksamma inom bland annat film, biografer, tidningar, böcker och spelkonsoler. Totalt har 6 600 medarbetare.

– Vi tror att Outnorth efter ett imponerande 2016 står starkt i konkurrensen, med en kompetent ledning och kunniga partners i ägarkretsen, säger Torsten Bjerre Rasmussen, vd på Egmont Publishing, i ett pressmeddelande.

2015 omsatte Outnorth närmare 300 miljoner kronor, med en förlust på drygt 21 miljoner. Företaget hade inför 2016 ett 80-tal anställda och huvudkontoret finns i Kalmar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel