KLART: Han ersätter Mikael Svanström som oppositionsråd

Mikael Svanström (S) är sjukskriven efter att ha drabbats av en nervsjukdom. Nu har man gjort klart med hans ersättare som tillfälligt tar över hans uppdrag som oppositionsråd.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.14:52, 11 januari, 2017

KLART: Han ersätter Mikael Svanström som oppositionsråd
Stig-Roland Fagergård blir tillfälligt oppositionsråd i Nybro kommun efter att Mikael Svanström blivit sjuk. Foto: Kim Ahlqvist

Som 24Nybro.se skrev för några veckor sedan har oppositionsrådet Mikael Svanström (S) drabbats av den sällsynta nervsjukdomen Miller Fishers syndrom. Svanström lämnade i och med detta politiken på obestämd tid.

Strax efteråt kom uppgifter om att man skulle dela på ansvaret inom partiet. Nu har man dock gjort klart med ett tillfälligt oppositionsråd som skall leda partiet framåt.

Läs mer: Oppositionsrådet sjuk – lämnar politiken på obestämd tid

Det är Stig-Roland Fagergård (S) som av styrelsen i Nybro Arbetarkommun valts till att leda partiet framåt i Mikael Svanströms frånvaro.

– Jag kommer gå in över en temporär period. Fram till sista mars i nuläget och sedan får vi utvärdera hur det är med Mikael, säger Fagergård när 24Nybro.se når honom.

Att det blir Stig-Roland Fagergård som blir den tillfällige ersättaren grundar sig i att han har lättast för att hoppa in i rollen. Övriga som kunde varit aktuella har arbeten där ersättare hade behövts hittas. Något som kunde dragit ut på tiden.

– Vi var tvungna att lösa det här. Jag är ledig i och med att jag är pensionär.

Exakt hur det blir rent praktiskt i de olika nämnderna är ännu oklart. Socialdemokraterna ska nu sätta sig ned med kommunen för att se hur upplägget för framtiden blir. Det som är klart är dock att han omedelbart tar klivet in i det dagliga arbetet. 

– Jag må förvisso endast ha varit inom politiken i tre år men jag har samarbetat med många kommunalråd genom årens lopp, säger Fagergård som varit såväl personalchef, socialchef och arbetsmarknadschef i Nybro kommun.

Hur mår Mikael idag?
– Han blir bättre för varje dag som går kan man säga. Men det finns ingen prognos för hur lång tid det här kommer ta innan han är frisk. Vi vet om att det är en sjukdom som kan dra ut på tiden. Men Mikael kommer att bli frisk, det vet vi.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel