NYBRO VIKINGS

23-årig forward förstärker Nybro Vikings

Ett tätt spelschema och en handfull spelare skadade. Då förstärker Nybro Vikings med en forward som stått för 15 poäng på sju matcher den här säsongen.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.19:00, 3 januari, 2017

23-årig forward förstärker Nybro Vikings
Fredrik Asplund - senast i Valdermarsvik men här på bilden i Kristianstads IK ansluter till Vikings. Foto: Youtube/Kristianstads IK/

Ett skadedrabbat Nybro Vikings förstärker truppen med 23-årige forwarden Fredrik Asplund som närmast kommer från Valdermarsvik i division 3 där han varit poängkung.

– Fredrik hade tryout-kontrakt med Västervik i allsvenskan i början av säsongen men tappade suget när det inte blev något. Efter det har han spelat vidare i trean. Nu har han dock fått upp suget igen och har själv hört av sig till oss, säger Vikingstränaren Andreas Holfelt. 

– Nu passade det oss bra att bredda truppen när vi har tre täta matcher på fem dagar, säger Holfelt.

LÄS MER: Här gifter sig ”hockeyparet” på isen i Liljas Arena

Asplund har 167 division 1-matcher i sitt CV och spelade så sent som i fjol med just Kristianstads IK som Nybro Vikings möter på onsdagskvällen. Under hösten med Valdermarsvik  har han stått för 11 mål och 4 assist på 7 matcher. 

– Hur det blir efter de här tre matcherna har vi inte diskuterat. Vi tar en match i taget, säger Holfelt.

Asplund är spelklar mot Kristianstad och tar plats i truppen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Vimmerby Hockey - Nybro Vikings 2-3

Vikings startar med vinst: ”Spelet i egen zon är riktigt bra”

Med endast två ispass i kroppen så lyckades Nybro Vikings spela sig till en seger i träningsmatchen borta mot Vimmerby Hockey.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.22:29, 17 augusti, 2017

Vikings startar med vinst: ”Spelet i egen zon är riktigt bra”
Foto: Faton Pasho

På torsdagskvällen spelade Nybro Vikings sin första match för säsongen och motståndet stod Vimmerby Hockey för. Med endast två ispass i benen så lyckades man vinna mot seriekollegan med 3-2 efter straffar.

– Vi hade tufft motstånd och med tanke på att vi bara har haft två riktiga träningar så måste jag säga att det såg bra ut. Det finns oerhört mycket att jobba med men nu har vi fått känna på det, säger Andreas Holfelt, coach för Nybro Vikings.

På grund av vissa små skavanker hos spelarna så rullade Vikings på tre femmor under matchen.

– Det gör att vi åker mycket i onödan utan att få med oss något. Killarna blir trötta också men vi är ju fortfarande inne i augusti också vilket är en tuff månad för hockeyspelare. Man ska ner i betongen innan det släpper med träningarna.

Vad såg du för positiva tendenser i spelet? 

– Det vi stundtals gör riktigt bra idag är spelet i egen zon. På vägen dit tappar vi bort oss men väl där gör vi rätt och har tålamod, vi låter motståndarna hålla sig ute vid sargerna, säger Holfelt.

Trots den ljusglimten så finns det ändå en hel del kvar för Vikings att jobba på innan det är dags för seriepremiär.

– Vi gör rätt en gång av fyra. Vi pratade försvarsspel väldigt mycket och det sitter inte alltid. Ibland kommer de på vad man ska göra och ibland hamnar vi fel. Det är inget konstigt med det utan det är så det brukar vara.

Hur såg det ut med nyförvärven? Något du kan säga om deras insats?

– Hela laget ligger på samma nivå just nu och det är svårt att säga något, vare sig man är ny eller har varit här länge så gör man samma rätt eller samma missar. Det jag kan säga är att alla har kommit in i gruppen på ett bra sätt. Sen är det klart att de kanske får en längre sträcka till att hitta spelet än de som har varit med tidigare, säger Holfelt.

Kim Runermark och Erik Lindström stod för två fullträffar vilket bidrog till slutresultatet 2-2. Matchen gick direkt till straffar där Runermark åter fick näta.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

INFÖR VIMMERBY – NYBRO VIKINGS

Länsderby i säsongen första match: ”Ska bli kul”

Nybro Vikings åker under torsdagen upp till Vimmerby för att spela säsongens första träningsmatch: "Förväntar mig att de kommer vara helt slut efter matchen".

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.12:01, 17 augusti, 2017

Länsderby i säsongen första match: ”Ska bli kul”
Tränare Andreas Holfelt. Foto: Faton Pasho

Nu drar hockeysäsongen igång för Nybro Vikings. Med två ispass i benen beger sig Nybro Vikings under torsdagen upp till Vimmerby för att spela säsongens första träningsmatch.

– Det ska bli kul och spela match igen. Vi har bara två riktiga pass i kroppen vilket betyder att vi kommer att blanda och ge i matchen. Vi får ta det för vad det är helt enkelt, säger tränare Andreas Holfelt och fortsätter.

– Många spelare är kvar sedan förra året och har vårt grundspel i bakhuvudet. Sedan kommer det inte vara perfekt utan det kommer bli en hel del misstag.

Med sju nya spelare till den befintliga truppen kommer fokus under torsdagens träningsmatch mot Vimmerby ligga på försvarsspelet.

– Vårt fokus kommer ligga på försvarsspelet. De flesta lagen börjar säsongen med att nöta försvarsspel. Det kommer inte vara perfekt men jag hoppas att några smågrejer har hamnat på rätt ställe, säger Holfelt.

Vad kan man förvänta sig som tränare av första träningsmatchen?

– Jag förväntar mig att spelarna kommer att vara helt slut efter matchen och att vi någonstans hitta de vi ska göra. Som alltid så kommer spelarna att vilja lite extra mycket eftersom det är kul att spela match men jag hoppas att de så fort som möjligt hittar vårt hockeytänk, säger Andreas.

Inför torsdagens första träningsmatch är hela 17 spelare tillgängliga. De som saknas i matchtruppen är nyförvärvet Fredrik Falk som är sjuk, forwarden Rasmus Djerf, Patrik Fransson och lagkapten Markus Mellström. 

Nyförvärvet Hugo Fagerblom kommer att vakta Nybro Vikings mål.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Storpublik såg Vikings ispremiär: ”Känns bra efter alla omständigheter”

Över 500 personer hade letat sig ner till Liljas Arena för att se Nybro Vikings ispremiär.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.19:42, 14 augusti, 2017

3 bilder
  • Nybro Vikings. Foto: Faton Pasho
    Nybro Vikings. Foto: Faton Pasho
  • Hugo Fagerblom. Foto: Faton Pasho
    Hugo Fagerblom. Foto: Faton Pasho
  • Hugo Fagerblom. Foto: Faton Pasho
    Hugo Fagerblom. Foto: Faton Pasho

Ishockey i augusti klingar helt fel hos en del där ute men för den inbitne supportern innebär det ispremiär och säsongsuppladdning.

Under måndagskvällen var det dags för kommunens enda hockeylag, Nybro Vikings att äntra isen officiellt för första gången säsongen 2017/2018.

Inför cirka 500 personer i Liljas Arena stegade spelare efter spelare ut på isen – nya som gamla. En som fick många ögon på sig var nyförvärvet och den 199 centimeter store målvakten Hugo Fagerblom. 

– Det kändes stelt och lite kantigt där ute men bra efter alla omständigheter, sa Hugo direkt efter internmatchen och fortsatte.

– Först och främst gäller det att komma in i grejerna, sen när väl säsongen börjar måste vi vara redo att vinna varje match. Det kommer givetvis gå upp och ner men så länge vi får ihop gruppen så kommer vi gå långt.

Två veckor har gått sedan truppen samlades för första gången. Vad har du fått för intryck hittills? 

– Vi bor nära allihopa, vilket är ett stort plus. Jag har fått ett bra intryck av gruppen som helhet. Alla är sköna så det känns roligt.

Vad har du för målsättning med den kommande säsongen?

– Att jag får spela så mycket jag förtjänar. Jag har hög målsättning med laget, går det bra för laget går det bra för en själv, avslutar Hugo.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Publiksuccé för Vikings – innan säsongen startat

Inför säsongen har säsongsbiljettförsäljningen skjutit i höjden jämfört med samma tid förra året för Nybro Vikings.

Victor Grusell

Victor Grusell

Kl.11:23, 10 augusti, 2017

Publiksuccé för Vikings – innan säsongen startat
Foto: Arkiv

Allt fler vill se Nybro Vikings spela hockey i Liljas Arena. I alla fall om man ska tro på säsongskortsförsäljningen av sittplatser i hallen. Redan nu har antalet ”säsongare” ökat med närmare 40 stycken nya personer och företag köpt en säsongsbiljett till hallen. Räknat med de nya säsongskortsinnehavarna har Vikings närmre 500 ”säsongare” inför säsongen.

– Det är jättepositivt både ekonomiskt och sportsligt att det är drag runt föreningen igen. Det känns som att det är väldigt sug här, det är många som kommer upp och vill prata hockey och är sugna på säsongen, säger Nybro Vikings kanslist Johan Hermansson.

Johan Hermansson tror även att förra årets succésäsong kan ligga till grund för den ökade biljettförsäljningen. Då fler personer vill se Nybrolaget spela live i Liljas Arena.

– Folk börjar få en framtidstro på oss igen. Det har det väl inte varit sedan vi åkte ur Allsvenskan egentligen, säger Hermansson.

Även laget visar en positiv trend, någonting som Hermansson tycker speglar av sig på orten och publiken. Där huvudtränare Andreas ”Hola” Holfelt dragit ett stort lass som nu börjar skörda framgång.

– Han(Holfelt) fick ihop det väldigt bra ifjol. Han är en stor del i att folk tror på det och att det går bra nu, säger Hermansson.

Inför ispremiären på måndag klockan 18.00 hoppas Hermansson att prognosen på runt 500 gäster ska slå in.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ny konstgräsmatta och oroande isproblem i Nybro

Just nu är arbetet med den nya konstgräsmattan i OG-hallen i full gång. Samtidigt har vaktmästarna problem med spolningen i Liljas Arena.

Victor Grusell

Victor Grusell

Kl.15:02, 8 augusti, 2017

Ny konstgräsmatta och oroande isproblem i Nybro
Foto: Nybro kommun/Arkiv

För tio år sedan lades konstgräsmattan i OG-hallen. Efter trogen tjänst och många timmar i arbete har konstgräsmattan bytts ut till en ny matta, som ska stå klar inför höstsäsongen.

– Den gamla mattan var slut, så vi har slitit upp den och ska börja lägga ut den nya, säger vaktmästaren John Jensen.

Den nya mattan kommer vara snarlik den gamla i materialet och snart kommer den nya mattan vara på plats i inomhushallen. Parallellt med arbetet i OG-hallen pågår även arbetet med isen i Liljas Arena, där Jensen stött på komplikationer. Där spolningen är prio ett för vaktmästarna.

– Vi har haft lite otur med åskan som gick för några dagar sedan, som varit nere i styrsystemet, säger John Jensen.

Trots komplikationer med spolningen av isen, borde inte ispremiären för Nybro Vikings den 14 augusti vara hotad, enligt Jensen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng