ELDSJÄLARNA I NYBRO

Glenn Adolfsson är Nybro Vikings stora eldsjäl

Sedan eldsjälen Glenn Adolfsson var 15 år har han varit aktiv inom hockeyn i Nybro. Engagemanget har heller inte blivit mindre genom åren – tvärtom. "Jag älskar spänningen", säger han i en lång intervju.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.11:44, 13 november, 2016

Glenn Adolfsson är Nybro Vikings stora eldsjäl
Glenn Adolfsson är en stor eldsjäl i Nybro Vikings. Foto: Kim Ahlqivst

1957 var året då Volvo PV var populärast tillsammans med Opel rekord. Det var också året då legitimationskrav på systembolaget infördes. Samma år vann Sverige ishockey-VM efter 4-4 mot Sovjetunionen i den sista och avslutande matchen. Kanske är det därför eldsjälen Glenn Adolfsson blivit så inbiten i ishockey. För det var också året då han föddes.

Genom åren har Glenn Adolfsson hunnit med det mesta inom ishockey. Han började själv spela som liten pojk men insåg när han fyllde 15 år att han dessvärre inte skulle bli något proffs. Istället tog karriären som domare fart och vid sidan av detta var han också lagledare i Nybro IF:s (numera Nybro Vikings) ungdomsorganisation.

LÄS MER: Åke ”Späcke” Johansson brinner för Flerohopp

– Sedan dess har jag hållit igång med hockeyn, berättar Glenn Adolfsson när 24Nybro.se träffar honom i nya Vippen på Liljas Arena.

I slutet av 70-talet och början av 80-talet tog Glenn ett uppehåll från ishockeyn då arbetet som polis tog för mycket tid. Därefter var satsningen som domare den som gick allra bäst. Vid något tillfälle var han bland annat huvuddomare i träningsmatcher för elitserielag och dömde regelbundet landets näst högsta serie mellan 1985-1992.

Men sedan dess har mycket kommit att handla om allt annat än att vara spelare och domare. I början av 90-talet tog han över som speaker i Victoriahallen efter Gustav Olausson och blev kvar där under många år. Numera är han lagledare och matchansvarig i för Nybros division 1-lag.

Det förstnämnda övertog han efter sin bror Inge Adolfsson som tragiskt gick bort i april 2014.

– Jag bestämde mig för att ta över lagledarrollen. Det hade varit en otjänst mot min bror om jag inte fortsatt i hans fotspår.

Men det var snabba beslut?
– Allt ställdes upp och ner. Allt kraschade när beskedet kom. Det var en oerhört tung tid. Men jag ville fortsätta det fina arbete som han har gjort under många år.

Sedan han övertog rollen som lagledare har han inte missat en enda match, varken hemma eller borta. Glenn Adolfsson lägger omkring 30 timmar i veckan på ishockeyn om man räknar in bortamatcher då han förbereder innan man ger sig av och gör iordning också när man kommer hem.

– Det blir långa dagar. Men man får igen det av grabbarna på isen, säger han nöjt.

När man lyssnar runt bland spelarna och andra ledare hör man att Glenn Adolfsson idel positivt om Nybro Vikings stora eldsjäl. Det är alltid ett glatt humör och han låter aldrig en förlust sänka någon.

– Det är en process med att lära sig att förstå att det ibland går dåligt. Jag kan bli besviken också men sen gäller det att ställa om och se framåt.

Som matchansvarig har han också en viktig roll gentemot publiken. Intervjuer före, under och efter match. De 30 funktionärer som spenderar sin tid i hallen under matchkvällarna ansvarar han också för.

– Men det är en homogen grupp. De vet vad som ska göras. Alla har varit med så länge nu och visst byts det ut en och annan säsong för säsong. Men de kommer in i det snabbt.

Du är noggrann sägs det.

– Noggrann vet jag inte. Men jag är väldigt mån om att allt ska fungera väl och att inget missas. Jag ogillar meningar som innehåller ”det ordnar sig” och ”jag tror”. Jag vill ha ordning och reda, säger han skrattar.

Samtalet glider in mer på den nutida hockeyn och Glenn lyfts upp i ett leende. Lite mer än halva grundserien är spelad och Nybro Vikings har lagt beslag på en av de platser som ger en plats i allettan.

– Det ser bättre ut än på väldigt länge. Något som varit vår styrka i år är att vi vunnit även de matcher där vi spelat lite sämre. Jag hoppas mycket på allettan. Det hade varit bra både för föreningen och staden. Det finns så mycket hockeykultur här.

Hur länge kommer du hålla igång?
– Så länge jag bara orkar. Det här ger mig så oerhört mycket och det är mitt stora intresse att vara verksam inom Nybro Vikings. Jag älskar spänningen som finns i ishockey. Man vet aldrig något om nästa match. Det kan sluta hur som helst.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Flamman och Lågan kommer till Nybro

Julshowen finns på plats under evenemanget.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.20:28, 23 november, 2017

Flamman och Lågan kommer till Nybro
Foto: Privat/Faton Pasho

I samband med Jul i Nybro den 3 december kommer brandstationen i Nybro, traditionsenligt, att öppna upp sina portar och visa upp sin verksamhet från insidan, något som 24Nybro skrev för några veckor sedan.

– Som vanligt körs den populära turen runt centrum med brandbilen för alla åksugna barn (och vuxna). Förhoppningsvis kan vi i år även bjuda på lite nya inslag, skrev Tobias Eriksson Strömberg, brandförman på räddningstjänsten då.

 

Nu står det klart att även barnteatern med brandsäkerhet i fokus, Flamman och Lågan kommer till Nybro och brandstationen.

– Vi har äran att presentera Flamman och Lågans julshow på brandstationen i Nybro, skriver Tobias.

Totalt kommer det bjudas på två föreställningar vid 15.00 och 17.00.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

De får toppjobb inom landstinget

Landstinget har rekryterat två nya chefer till höga positioner.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.16:27, 23 november, 2017

De får toppjobb inom landstinget
Lars Mattsson och Fredrik Enlund får toppjobb inom Landstinget i Kalmar län. Foto: Pressbild

Primärvårdsdirektören Lars Mattsson har blivit utsedd till ny ekonomidirektör för Landstinget i Kalmar län. Han har haft sin nuvarande tjänst i nio år och har en lång bakgrund inom både landstinget och näringslivet.

– Jag är mycket glad över att kunna presentera Lars Mattsson. Han har den bakgrund och erfarenhet som behövs i rollen och en lång bakgrund på olika chefsroller i Landstinget. Det betyder att han också har god inblick och stor förståelse för våra verksamheter vilket kommer bidra till kontinuitet, säger den tillförordnade landstingsdirektören Ingeborg Eriksson i ett pressmeddelande.

Lars Mattsson tillträder den nya tjänsten vid årskiftet.

Landstinget meddelar även att Fredrik Enlund är ny chef för Diagnostiskt centrum i Kalmar län. 2006 blev han docent inom human genetik och hans expertområde är cancergenetik. För tillfället är han anställd vid Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

– Jag är väldigt glad att vi lyckats rekrytera Fredrik. Utöver hans erfarenhet av ledarskap och samordning mellan laboratoriemedicinska områden så tillför han viktig kompetens inom molekylärbiologi, ett område där vi kommer att se en stark utveckling inom Diagnostiskt centrum under de kommande åren, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist.

Fredrik Enlund börjar jobba i Kalmar den 15 januari.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA:

TV: Här strosar vargen omkring i Nybroskogarna

23-åringen stod öga mot öga med vargen.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.16:05, 23 november, 2017

23-årige Simon Johansson från Långasjö satt i sin skördare när ett utav svenska skogarnas farligaste djur dök upp mitt framför ögonen på honom.

– Jag satt i telefon med en kollega när vargen, helt plötsligt kom springandes förbi framför mig och min skördare, säger han.

Johansson var snabbt uppe med mobilen och hann filma händelsen.

– Det var häftigt minst sagt, säger Simon.

Vargen påträffades i skogarna mellan Kosta och Målerås, nära riksväg 31.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Just nu:

Krockade med älg i Emmaboda

Inträffade under torsdags eftermiddagen.

Axel Brantemo

Axel Brantemo

Kl.14:32, 23 november, 2017

Krockade med älg i Emmaboda
Foto: Transportstyrelsen.

Klockan 14.23 fick SOS Alarm ett larm om en trafikolycka i Emmaboda.

Enligt de första uppgifterna ska det röra sig om en singelolycka där en personbil har krockat med en älg.

Olyckan ska ha inträffat på väg 28 i Duvemåla i riktning mot Eriksmåla.

Det finns ännu inga uppgifter om skadade.

Texten uppdateras.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nybro värvar nytt – och tappar

Division 1-spelare klar för Nybro IBK: "Lite av en omstart".

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.13:53, 23 november, 2017

Nybro värvar nytt – och tappar
Foto: Nybro IBK

Så sent som på onsdagskvällen satte han pennan till pappret och skrev på för Nybro IBK. 21-årige Gustaf Hallin, närmast från division 1-laget IBK Vöikers ansluter omgående till föreningen.

– Jag skrev på igår för Nybro IBK. Jag kände att det var ett bra alternativ nu när jag studerar i Kalmar. Då blir det lite för långt att pendla, säger Gustaf och fortsätter.

– Det blir lite som en omstart i Nybro. Jag tappade motivationen för innebandy och kände att det tog för mycket tid. Nu hoppas jag få upp motivationen igen.

Den 21-årige backen med Bollnäs som moderklubb och ett förflutet i KAIS Mora kom till Vöikers under fjolåret. Där stod han för två poäng på nio matcher i division 1.

Vad kommer du kunna bidra med – nu när du blir klar för Nybro IBK?
– Trots min ringa ålder så kommer jag kunna bidra med viss rutin då jag har spelat och tränat med ett lag i ett högre seriesystem. Det är många yngre killar i laget som jag hoppas kunna hjälpa, säger han.

Målet är klart för Hallin – Under den närmste perioden handlar det om att hitta tillbaka glädjen för innebandy.

– Målet är att hitta tillbaka glädjen för innebandy och samtidigt ha kul. Jag vill göra det så bra som möjligt och hjälpa laget att etablera sig i toppskiktet, avslutar han.

Gustaf Hallin kommer inte medverka under lagets fredagsmatch borta mot Carlshamns IBK.  

Forwarden Adrian Brorsson meddelar att han lämnar Nybro IBK och flyttar hem till Vimmerby igen. Nyförvärvet stod för ett assist på sju matcher i den rödsvarta tröjan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng