extra

19-åriga Maja skrämdes av mördarclown i Nybro

Världsfenomenet Mördarclowner, eller Killer Clowns, ser nu ut att ha kommit till Nybro. Nybrotjejen Maja stötte på ihop med en mördarclown på tisdagen.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.17:48, 12 oktober, 2016

19-åriga Maja skrämdes av mördarclown i Nybro
Likt clownen på bilden klär sig mördarclownerna och sätter skräck där de bor. Clownen på bilden har dock ingenting med den aktuella händelsen att göra. Foto: Wikimedia

Stockholm, Göteborg, Malmö och nu också Nybro. Killer Clownsen, som de kallas, dyker upp över hela landet och skrämmer slag på folk. Hela idén bygger på att man klär ut sig till clown och sedermera går runt och skrämmer främmande människor.

På tisdagskvällen stötte 19-åriga Nybrotjejen Maja ihop med mördarclownen bakom Fagerslättskolan i Nybro. En upplevelse hon beskriver som en mardröm, för 24Nybro.se.

– Jag hade varit på Kvantum och handlat och var på väg hem, gåendes. Jag hade hörlurar och när jag kom till Fagerslättskolan kände jag mig iakttagen, berättar Maja.

– När jag vänder mig om ser jag först inget alls. Sen kollar jag ännu en gång och då står det en clown där.

Maja bor endast några hundra meter ifrån Fagerslättskolan och platsen där mördarclownen dök upp. Hon berättar om hur hon instinktivt agerade och sprang för sitt liv.

– Mitt hjärta slog i två hundra. Det var läskigt och obehagligt. Clownen var inte aggressiv men jag blev ändå väldigt rädd. Jag sprang allt vad jag kunde hem till min sambo och berättade vad som hänt.

Händelsen har nu fått konsekvenser. När mörkret faller lär inte Maja våga gå ut och gå på samma sätt som hon gjort fram till gårdagens skräckupplevelse.

– Jag kommer inte gå ut själv om kvällarna något mer. Jag hoppas jag var den sista i Nybro som blev utsatt för detta.

Vad säger du om den här trenden?
– Vad ska man säga. Det sprids så mycket på internet. Jag har läst om att de kan jaga en och det slapp jag som tur väl är.

Fotnot: Maja heter egentligen något annat. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Rikskänd familjedrama intar Kristallen

Komik, dramatik och en rejäl dos av musik – det väntar Nybroborna på torsdag.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.10:24, 19 oktober, 2017

Rikskänd familjedrama intar Kristallen
Görel Schönbäck och Maud Nyberg. Foto: PA Strand

Den rikskända teaterföreställningen Två systrar och en begravning gästar kulturhuset Kristallen på torsdagskvällen när Nybro teaterföreställning anordnar tillställning.

– Vi har inte haft någon riktigt teater på ett bra tag och kände för att ändra på det. Därför valde vi att slå på stort och ta hit föreställningen Två systrar och en begravning som har spelats på väldigt kända scener runt om i Sverige, säger Margita Liljebjörn, ordförande i Nybro teaterföreställning.

Föreställningen är ett familjedrama om drömmar och förhoppningar i en katastrofal kollision. Det är komik och dramatik blandat med en rejäl dos av musik i en historia som många kan identifiera sig med.

Det är två systrar som efter många år träffas, den ena en sångerska med karriär i Stockholm och den andra en riktigt arbetsmyra. Deras moder har precis dött och begravningen har varit.

– Som sagt vi ville slå på den stora trumma och ta hit en riktigt bra föreställning. Vi kände att vi ville chansa på den och ge Nybroborna chansen att få se riktigt bra teater, säger Margita.

Hur många hoppas ni kommer till torsdagens föreställning?
– Jag är optimistisk och hoppas alltid på fullt hus. Den här föreställningen är så bra att man inte får missa den. Det här är en möjlighet för Nybroborna att se en riktig teater live i självaste Nybro, avslutar hon.

 

FaktaBiljettinfo: 
Två systrar och en begravning
Datum: 2017-10-19
Tid: 19:00
Plats: Nybro, Folkets hus, Scenen
Biljettinfo: Entré 240 :- med scenpass 200 :-
Bohmans Bokhandel tel 0481-10032

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kylan slog till mot Nybro – så blir vädret resten av dagen

De som vaknade tidigt på torsdagsmorgonen kan ha fått sig en chock.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.08:14, 19 oktober, 2017

Kylan slog till mot Nybro – så blir vädret resten av dagen
Foto: Pixabay

Efter helgens varmare temperaturer var det nog många som blev förvånade om de vaknade tidigt på morgonen och upptäckte frost på bilrutan.

Under natten mot torsdag sjönk nämligen temperaturen över Nybro till nollgradigt. Men redan vid klockan 08.00 väntas temperaturen ha stigit igen, enligt SMHI, till två grader för att vid lunchtid nå 10 grader.

Varmare än så väntas det inte bli. Men däremot väntas solen pryda himlen hela dagen, efter att dimman lättat.

Fram mot kvällen väntas temperaturen sjunka något igen till 6 plusgrader. Men enligt SMHI väntas inte temperaturen nå nollgradigt igen under natten mot tisdag – eller resten av veckan.

ska%cc%88rmavbild-2017-10-19-kl-08-12-11

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

#METOO

Hon ställer sig bakom kampanjen: ”Jätteviktigt”

Hashtaggen har spridit sig som en löpeld genom hela världen. Nu ställer sig Nybrobon bakom nätkampanjen.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.07:04, 19 oktober, 2017

Hon ställer sig bakom kampanjen: ”Jätteviktigt”
Foto: Privat

Det började i USA och spred sig världen över – nu delas hashtaggen #metoo flitigt av världens kvinnor på sociala medier.

Det var Hollywoodkändisen Alyssa Milano som startade nätkampanjen efter den stora Harwey Weinstein-skandalen, som avslöjade hur den kände filmproducenten våldtagit och sexuellt trakasserat kvinnor i Hollywood under flera år.

Syftet med hashtaggen är att få upp problemet till ytan, visa hur vanligt det är med sexuella trakasserier och få kvinnor att bryta tystnaden. Det i sin tur ska sätta igång en diskussion, som förhoppningsvis ska få stopp på problemet.

En som väljer att ställa sig bakom kampanjen är Nybrobon Lina Råberg. 

– Det här är en jätteviktig kampanj. Den handlar om att vi kvinnor ska få bestämma över våra egna kroppar och göra vad vi vill med den utan att det ska behöva leda till att vi blir illa behandlade eller det minsta kränkta. Det här är våra rättigheter, säger hon.

Varför är den här kampanjen så viktig för dig?
– Det är ju mycket av den synen att det är vi som föräldrar som måste uppfostra och lära våra barn hur man ska vara mot varandra. Barn gör som vi gör. Det här är en otroligt viktig sak känner jag och med tre egna döttrar så vill man att de ska få vara precis så som dem är och älska sig själva som de vackra skapelser de är, utan att behöva bli kränkta och känna sig utnyttjade, säger hon och fortsätter.

– Det här handlar om att tjejer måste kunna älska sig själva och att pojkar respektera dem. Får man det som grund i uppväxten kanske samhällets problem med trakasserier skulle minska, avslutar Lina Råberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TÄVLING

Vinn biljetter till Vikings hemmamatch mot Grästorp

Nykomlingen Grästorp kommer till Liljas Arena på söndag. Nu har du chansen att vinna biljetter till matchen.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.18:04, 18 oktober, 2017

Vinn biljetter till Vikings hemmamatch mot Grästorp
Foto: Mikaela Sehlstedt

Nybro Vikings har fått en kanonstart på säsongen av Hockeyettan. Laget parkerar sig i toppskiktet både i tabellen och publiksnittet i hela Hockeyettan.

På söndag klockan 16.00 gästas Nybro Vikings av nykomlingen Grästorp i Liljas Arena och nu har du chansen att vinna två stycken matchbiljetter, värde 195 kronor.

Tillsammans med matchbiljetterna medföljer varsin fikabiljett.

För att vinna behöver man dock svara rätt på nedan ställda fråga:

Vilken spelare har gjort flest poäng under en hel säsong i Nybro Vikings-tröjan? 

Maila ditt svar till Redaktionen@24Nybro.se tillsammans med kontaktuppgifter.

Vinnarna kontaktas på fredagsförmiddagen och presenteras i detta inlägg. Biljetterna skall hämtas på 24Nybros kontor eller enligt överenskommelse.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Glasbruk söker ny krögare: ”Superviktigt för oss”

Ett utav Glasrikets mest besökta turistmål letar efter ny krögare.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.16:02, 18 oktober, 2017

2 bilder
  • Foto: Arkiv
    Foto: Arkiv
  • Foto: Arkiv
    Foto: Arkiv

Det har sedan en tid tillbaka varit känt att Veronika Addis vill lämna Målerås Glasbruk och wärdshuset Hyttan för att göra något annat istället.

Glasbruket har sedan i början på förra året varit ute och letat efter någon ny krögare men inte hittat den rätta.

LÄS MER OM NY KRÖGARE TILL MÅLERÅS HÄR!

I början på veckan gick glasbruket återigen ut med ljus och lykta för att hitta någon ny krögare.

– Av åldersskäl ska Veronika dra sig tillbaka och därför behöver vi hitta någon annan men som jag tidigare har sagt så kommer hon driva det tills vi hittar någon ny, säger Martin Robertsson, VD på Målerås Glasbruk.

Glasbruket som är ett utav Glasrikets mest besökta turistmål med glasblåsning alla dagar i veckan vill göra maten till en av anledningarna till att besökarna kommer tillbaka.

– Det här är superviktigt för oss. Vi försöker hela tiden utveckla vårt besöksmål och göra bra saker varje år. För att få hela helheten och vara en fortsatt bra ställer för grupper i samhället så vill vi att maten ska vara en av resanledningarna i sig, säger Martin och fortsätter.

 

– Vi vill utveckla detta tillsammans med den nya krögare. Vi har en unik lokal där krögaren får tillgång till mycket. Det är bara fantasin som sätter stopp, avslutar Martin.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng