Pukebergs BK prisas för sin kamp mot rökning

Pukebergs BK tog kampen mot rökning och stöttade därmed Smålandsidrottens kampanj. Nu prisas de för sitt arbete. "Det är ett värdefullt tillskott för oss", säger klubbens kassör Jan Söderberg efter att ha fått motta 5000 kronor.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.14:01, 16 juni, 2016

Pukebergs BK prisas för sin kamp mot rökning
Rasmus Arvidsson, Jonathan Söderberg, Emil Sjögren och Christoffer Jonsson har varit fronfigurer i kampanjen från Pukebergs sida. Foto: Pukebergs BK

Runt om i landet har idrottsföreningar tagit upp kampen mot en rökfri idrottsanläggning. Det är Smålandsidrotten som genom kampanjen ”Idrotten tar kampen mot rökning” drivit på frågan. Nu finns det 31 675 medlemmar i Jönköping, Kalmar och Kronobergs län som aktivt tagit ställning.

En av föreningar som beslutade sig för att stötta kampanjen är Pukebergs BK. De anslöt sig för ett år sedan och har gjort sitt yttersta för att agera förebilder åt klubbens ungdomar, publik och medspelare. Nu prisas dem med 5000 kronor från Smålandsidrotten för sitt arbete.

– Det är ett värdefullt tillskott för oss. Pengarna kommer nu bland annat gå till att tydliggöra vårt ställningstagande ytterligare, säger Jan Söderberg, kassör i föreningen.

– Sedan har vi inte formellt beslutat vad vi ska göra med pengarna. Men det som vi är på det klara över är att de kommer gå till vår ungdomsverksamheten. Pengarna i sig är inte det viktiga i det här priset. Det är uppmärksamheten kring priset som vi är glada över.

Hur har ni jobbat med det här?
– Vi ska inte på något sätt slå oss på bröstet och säga att vi gjort si och så. För oss har det handlat om att ta ställning. Vi har satt upp affischer, informerat alla ledare och spelare om vad som gäller. Vi ska föregå med gott exempel.

– Sedan kan vi inte springa med en pekpinne eller ha folk som agerar ”väktare” och avhyser folk som röker. Men vi tycker inte det är okej. Det är vårt ställningstagande, säger Söderberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel