Studenter snurrade i Svartbäcksmåla

40-talet av Åkrahällskolans blivande studenter gick livfullt inför uppgiften när de vid 13.30-tiden begav sig in på en sådan främmande sport som irländsk fotbollsbrännboll med spelplatsen förlagd till Svartbäcksmåla.

Redaktionen

Redaktionen

Kl.17:11, 4 juni, 2016

5 bilder
 • Trots sju snabba - och snurriga varv - kunde Alice Lorentzon ändå få till en hård spark i den irländska fotbollsbrännbollen i Svartbäcksmåla. Foto: Lennart Andersson.
  Trots sju snabba - och snurriga varv - kunde Alice Lorentzon ändå få till en hård spark i den irländska fotbollsbrännbollen i Svartbäcksmåla. Foto: Lennart Andersson.
 • Sabine Hansson satsade så hårt att hon sparkade av sig sin ena sko när hon mycket snurrig lyckades sparka iväg bollen. Foto: Lennart Andersson.
  Sabine Hansson satsade så hårt att hon sparkade av sig sin ena sko när hon mycket snurrig lyckades sparka iväg bollen. Foto: Lennart Andersson.
 • Lucas Andersson och Martin Johannesson hade varit förutseende och tagit med sig ett paraply till Svartbäcksmåla. När de inte jagade efter en - och annan snedsparkad boll kurade de gemytligt kura ihop sig under sitt medhavda paraply. Foto: Lennart Andersson.
  Lucas Andersson och Martin Johannesson hade varit förutseende och tagit med sig ett paraply till Svartbäcksmåla. När de inte jagade efter en - och annan snedsparkad boll kurade de gemytligt kura ihop sig under sitt medhavda paraply. Foto: Lennart Andersson.
 • Elevrådets ordförande Joel Sturesson fick sig många glada skratt när han gång efter annan fick se hur snurriga de blivande studenterna blev när de först tvingades att snurra sju varv – innan de fick tillåtelse att sparka iväg fotbollen. Foto: Lennart Andersson.
  Elevrådets ordförande Joel Sturesson fick sig många glada skratt när han gång efter annan fick se hur snurriga de blivande studenterna blev när de först tvingades att snurra sju varv – innan de fick tillåtelse att sparka iväg fotbollen. Foto: Lennart Andersson.
 • Lovisa Öhrnell snurrade så det stod härliga till och blev lagom snurrig. Foto: Lennart Andersson.
  Lovisa Öhrnell snurrade så det stod härliga till och blev lagom snurrig. Foto: Lennart Andersson.

 

Elevrådets ordförande Joel Sturesson fick sig många glada skratt när han gång efter annan fick se hur snurriga de blivande studenterna blev när de först tvingades att snurra sju varv – innan de fick tillåtelse att sparka iväg fotbollen. Onekligen var det både en och annan som var rejält snurrig och fick sikta ordentligt innan vederbörande kunde skjuta iväg bollen ut mot spelplanen.

Några häftiga regnskurar lade inte sordin på stämningen. Lucas Andersson och Martin Johannesson var några som hade varit förutseende och tagit med sig ett paraply. När de inte fick anledning att jaga efter någon snedsparkad boll kurade de gemytligt ihop sig under paraplyet.

Joel Sturesson hade för avsikt att sysselsätta sina kompisar i si så där två timmar. Efter den smått originella irländska fotbollsbrännbollen hade elevrådets ledning laddat upp med en mängd vattenfyllda ballonger till ett lagom litet minivattenkrig som gjorde att de blöta studenterna – blev än lite blötare.

Eftermiddagens aktiviteter var ett av många arrangemang som ska ingå i den pågående studentveckan. Elevrådets ledning har för avsikt att anordna mängder med egna – och fantasifulla aktiviteter som tidigare års studenter inte har sysslat med.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Flygbolaget varnar för falska gratisbiljetter

På sociala medier sprids en falsk annons där två gratisbiljetter med flyg utlovas. Nu har det berörda flygbolaget gått ut och varnat för bluffen.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.19:19, 21 augusti, 2017

Flygbolaget varnar för falska gratisbiljetter

Den senaste tiden har en annons dykt upp på Facebook där det norska flygbolaget Norwegian verkar skänka bort flygbiljetter. Det som krävs är då att man klickar på en länk som kan tyckas komma från bolaget.

”Norska flygbolaget ge två fribiljett till alla! För de 24 årsjubileum”, står det i rubriken. Problemet är att det hela är en bluff och inget som Norwegian står bakom.

– Den är falsk och man kommer inte heller till Norwegians sida när man klickar vidare, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på Norwegian till Metro.

Den som skulle klicka på länken får svara på tre frågor, uppmanas att dela sidan och skriva ”tack Norwegian”, i en kommentar. Fast några biljetter finns det inte.

– Det är väl ett sätt att samla in e-mailadresser. Jag vet att SAS drabbades av samma sak härom veckan. Vi tycker att det är tråkigt att passagerare blir lurade, även om jag tror att de flesta förstår att det är falskt, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Central parkeringsyta kan bli bostäder

Parkeringsytan bredvid kulturhuset Kristallen i Nybro kan bli bostäder i framtiden.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.18:44, 21 augusti, 2017

Central parkeringsyta kan bli bostäder
Foto: Faton Pasho

Det var under måndagens kommunfullmäktige som Nybros kommunalråd Christina Davidson avslöjade att parkeringsytan bredvid kulturhuset Kristallen kan bli bostäder i framtiden.

Kenneth Slättman från PRO tog sig upp i talarstolen under allmänhetens frågestund och undrade hur det skulle bli med parkeringsfrågan eftersom PRO-medlemmar blir drabbade när den försvinner.

– Vi måste lösa parkeringsfrågan eftersom det blir svårt för oss i PRO att ta oss till vår lokal när parkeringsytan vid kulturhuset Kristallen försvinner. Det är viktigt att vi sätter oss ner och diskuterar det här, sa Kenneth under måndagens fullmäktigemöte.

Kommunalrådet Christina Davidson svarade Kenneth och avslöjade samtidigt att parkeringsytan kan bli bostäder i framtiden.

– Det här är en fråga som inte är ny för oss. Detaljplanen kring parkeringsytan vid kulturhuset Kristallen är sedan 70-talet om jag inte minns fel och själva ytan är planerad för bostäder. Det var aldrig meningen att det skulle bli en parkeringsplats där, sa Christina och fortsatte.

– Varför frågan har kommit upp nu är för att kommunen har köpt upp tomten så sent som i våras. Det gjorde vi eftersom utan är otroligt intressant ur ett strategiskt perspektiv. Från politikerhåll är vi rörande överens om att vi är i stort behov av bostäder och den här tomten är alldeles för central för att inte bygga bostäder på. Självklart ska vi se till att det finns gott om parkeringar i närområdet men den här platsen kommer inte att finnas till för parkeringar, sa hon.

Dock ville kommunalrådet Christina Davidson förtydliga att något beslut om bostadsbyggande inte hade beslutats eller om det skulle göras.

– Det är inte säkert att det kommer att byggas bostäder vid platsen eller när det kommer att göras men vi diskuterar den frågan vidare, avslutade hon.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Chocken total när PostkodLotteriet kom till Nybro

13 nya vinnare – när PostkodLotteriet kom till Nybro under måndagen.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.16:30, 21 augusti, 2017

Chocken total när PostkodLotteriet kom till Nybro
Vinnaren Annelie Alm och Kicken Lundqvist. Foto: Faton Pasho

– Nybro verkar vara en lite turort när det kommer till PostkodLotteriets tävlingar, sa Christian ”Kicken” Lundqvist medan han vandrar in i kommunhuset Balder för att överraska en utav vinnarna under måndagen.

Hela tre gånger på ett år har ett postnummer i Nybro vunnit PostkodLotteriets tävlingar och under måndagen var det dags igen.

Hela 13 stycken vinnare överraskades av PostkodLotteriets tv-team när vinstutdelaren och The Poodles frontfigur Christian ”Kicken” Lundqvist befann sig i Nybro.

En utav vinnarna, Annelie Alm från Skårebo, som till vardags jobbar som överförmyndarhandläggare på Nybro kommun, fick en smärre chock när hon blev kallad till medborgarkontoret. Där stod nämligen Kicken Lundqvist och väntade med hela tv-teamet.

– Jag är chockad att just jag har vunnit 15 000 kronor, sa Annelie Alm.

Vart bär det av för pengarna?

– Jag vet inte var det blir men en resa blir det i alla fall, tillsammans med sambon tror jag. Jag får vara snäll mot honom, säger Annelie och skrattar.

De 13 vinnarna på postnummer 382 93 fick under måndagen dela på 270 000 kronor i resecheckar.

Det inspelade inslaget kommer att sändas i programmet PostkodMiljonären lördagen den 26 augusti.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nybro värvar ungt: ”Fantastiskt skönt”

Mitt i slutspurten av division 2 har Nybro IF säkrat två unga spelare inför nästkommande säsong.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.14:11, 21 augusti, 2017

Nybro värvar ungt: ”Fantastiskt skönt”
Aldrin Zhuta och Liridon Hasani. Foto: Nybro IF

Nybro IF är mitt inne i slutspurten av division 2 och kämpar för att säkra kontraktet inför nästkommande säsong. Något som man redan har säkrat är två unga nyförvärv i form av Aldrin Zhuta och Liridon Hasani från Flygsfors/Gadderås IF.

– De har varit med oss lite till och från på träningarna i tre säsonger, men som nu känns mogna att ta klivet upp och konkurrera i vårt a-lag, skriver föreningen på sin hemsida.

De två 17-åriga killarna, med Nybro IF som moderklubb har de senaste säsongerna spelat regelbundet seniorfotboll i division 5 – vilket har gjort de väl förberedda inför det som komma skall.

– Vi var med och pratade med dem båda när de lämnade Pukeberg för tre år sedan, men båda kände att det var för tidigt att komma till oss redan då. Efter att ha tränat med oss under vissa perioder kände de båda att det nu var dags att ta klivet upp, skriver föreningen.

17-åriga Aldrin Zhuta och Liridon Hasani kontrakt sträcker sig i tre säsonger, med start från och med 2018.

– Vi arbetar väldigt hårt med att tänka långsiktigt och försöker nå våra mål på både kort och lång sikt. Dessa underskrifter känns fantastiskt sköna att redan nu ha klara inför säsongen 2018.

Bägge spelarna kommer att spela klart säsongen i Flygsfors/Gadderås IF innan de ansluter till Nybro IF.

Även Orreforsprodukten, Björn Olsson från division 3-laget Älmhult har anslutit till Nybro IF – för att hjälpa laget att säkra en division 2-biljett.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Tre nya Nybronamn när Konst runt anordnas

15 konstnärer från Nybro är med och ställer ut när konstrundan – Konst runt anordnas för 18:e året.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.12:07, 21 augusti, 2017

Tre nya Nybronamn när Konst runt anordnas
Foto: Flickr

43 konstnärer från Emmaboda, Nybro och Torsås kommun samt Södermöre i Kalmar kommun kommer under den 9-10 september att ställa ut på Torsmaskiners gamla lokaler i Torsås.

Inför i år har tre nya konstnärer från Ateljéhus Pukeberg antagits – efter att ha uppfyllt Kulturrådets kriterier. De tre nya konstnärerna från Nybro är: Louise Swärdshammar, Magnus Gustavsson och Ebba Johansson, skriver Konst Runt på sin hemsida.

Förutom de tre kommer även Cissi Svärdström, Markus Åkesson, Eva Sundman, Annette Sviberg-Krahner, Yvonne Mörtlund, Felix Lönn, Paméla Karlsson, Pauline Fransson, Ellen Ehk Åkesson och Anabeli Diaz från Nybro samt Ian Newbery och Lars Larsson från Örsjö att ställa ut.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng