Hemmalöparen tog hem Linnealunken: ”Det är lite av en familjefest”

På tisdagskvällen gav sig 350 personer ut i löpspåret runt Linneasjön när Linnealunken gick av stapeln för trettonde gången i ordningen. "Det blev lyckat och samma sak med vädret – det är alltid fint vid Linnealunken", säger tävlingsgeneralen Jan Arvidsson.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.20:20, 17 maj, 2016

Det var folkfest vid Qvarnaslät där både starten och målgången äger rum för Linnealunken. Utöver de 350 deltagarna som antingen valde att springa, gå eller lunka sig igenom det fem kilometer långa loppet – var det en hel del publik som hejade på från sidan när Linnealunken avgjordes för trettonde gången.

Segrare på tiden 16,50 blev hemmalöparen Markus Andersson, tävlandes för Glasriket Running Club.

– Det kändes bra hela vägen. Jag fick lite sällskap fram till tre kilometer ungefär, sen släppte dem. Det är alltid kul att vinna, samtidigt som det här kanske är mer en motionärstävling, säger Andersson.

Jan Arvidsson, Glasriket Running Club, är tävlingsgeneral:

– Det blev lyckat och samma sak med vädret – det är alltid fint vid Linnealunken, säger han.

Att deltagarantalet har minskat med ungefär hundra löpare från förra året tror Arvidsson beror på den senaste tiden något osäkra väder.

– Det är nog många som berörs av vädret och nu när det har varit lite ostabilt ett tag väljer de att inte anmäla sig. Men alla kan vara lugna. Det blir alltid sådana här fina vårkvällar när Linnealunken går av stapeln, säger han.

Innan loppet anordnades en gemensam uppvärmning av Friskis och Svettis och efteråt fick deltagarna varsin matlåda.

– Det är lite av en familjefest och det är för jäkla trevligt här på Qvarnaslät, säger en nöjd tävlingsgeneral.

Se bildspel ovan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

INFÖR NYBRO IBK – CARLSHAMNS IBK

Nybro IBK sneglar mot andra raka segern

Laget har chans att ta sig över strecket.

Faton Pasho

Kl.10:50, 25 februari, 2018

Nybro IBK sneglar mot andra raka segern
Foto: Faton Pasho

Efter fyra raka vinster åkte Nybro IBK som bekant på en tung uddamålsförlust borta mot Vetlanda. I förra mötet fick dock laget revansch när dem under förra helgen hitta tillbaka till vinnarspåret efter vinst mot Ingelstad med hela 7-3. 

Trots en fin form den senaste tiden är laget kvar på en kvalplats i herrarnas division två, när dem på söndagen tar emot bottenkonkurrenten Carlshamns IBK i OG-hallen. 

– Carlshamn befinner sig just nu näst sist i serien men är knappast något dussingäng, vilket vi fick erfara i förlusten mot dem på bortaplan där de vann med 7-3, skriver föreningen på sin hemsida.

Nybro IBK har på söndagen chansen att ta sig ovanför strecket. Då krävs minst en vinst mot Blekingelaget.

– Vi visar en helt annan form än då och vi vill fortsätta fylla på poängskörden för att bekräfta att vi inte ska ligga på kvalplats, avslutar föreningen på sin hemsida.

Matchen drar igång 18.00. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

INFÖR KALLINGE/RONNEBY – VIKINGS

Viktiga poäng på spel när Vikings reser till Blekinge

Välja eller bli vald i playoff-omgång ett – Nybro Vikings öde avgörs i den sista omgången av Allettan.

Faton Pasho

Kl.07:26, 25 februari, 2018

Viktiga poäng på spel när Vikings reser till Blekinge
Foto: Faton Pasho

Efter en tung inledning på Allettan har Nybro Vikings visat fin form på slutet. Inför den sista omgången av Allettan södra kan Vikings öde avgöras inför playoff-omgång ett. Välja motståndare på måndag eller bli valda. I vägen står Blekinge-laget Kallinge/Ronneby med ett helt annat öde på sina axlar.

Efter två vinster i grundserien åkte Vikings på en tung förlust hemma mot Kallinge/Ronneby tidigare i vintras – laget förlorade hemmamatchen med 4-0. Nu slåss båda lagen om viktiga poäng när Allettan södra ska rundas av för detta året.

– Vi är klara för spel i Playoff och sista matchen av Allettan handlar om att placera sig på sjätte plats i tabellen för att få hemmafördel i en eventuell match tre i playoff-ett. Vi har en bra formkurva som vi vill fortsätta med in i playoff, säger tränaren Andreas Holfelt på föreningens hemsida. 

Matchen mellan KRIF och Nybro Vikings börjar klockan 16.00.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

kalmar ff–trelleborgs ff

Bergstrands huvudbry – skadade backar och måltorka

Flera försvarare saknas – samtidigt måste KFF-tränaren hitta en lösning framåt. "Det krävs mer samspel".

Samuel Slättman

Kl.06:41, 25 februari, 2018

Bergstrands huvudbry – skadade backar och måltorka
Nanne Bergstrand. Foto: Bildbyrån.

Emin Nouri och Mikael Dyrestam saknas definitivt. Markus Thorbjörnsson och Gbenga Arokoyo är inte matchtränade efter skada respektive uppehåll. Inför Svenska cupen-matchen mot Trelleborg finns flera frågetecken kring KFF:s backlinje.

Ni har inte kunnat spela in en backlinje än, börjar du bli orolig?
– Nej, det är jag inte. Vi har rätt många erfarna spelare där. Det hade varit skillnad om det hade varit mycket unga spelare som hade behövt mycket matcher. Dessutom har Viktor (Elm) och Viktor (Agardius) gjort det väldigt bra, så jag är inte bekymrad, säger tränaren Nanne Bergstrand.

LÄS MER: Skadefri Söderqvist redo för comeback

– Men visst hade det varit bra om alla kunde komma tillbaka så vi har fler att jobba med, det ger större möjligheter taktiskt då man kan spela med tre mittbackar, som vi säkert komma göra en del matcher.

På fredagsträningen fick unge Isak Magnusson chansen som högerback i den förväntade startelvan. Olle Lindqvist, som debuterade på positionen i matchen mot Åtvidaberg (0–0), var i Tyskland med U19-laget men är tillgänglig för söndagens match.

 

Samtidigt som laget kämpar mot skador i försvarslinjen råder måltorka bland anfallsspelarna. På säsongens tre första matcher har KFF bara mäktat med ett enda mål – och det var en bjudning från Lokomotiv Moskva i säsongens första träningsmatch.

– Det krävs mer samspel. Vi behöver lägga in betydligt mer träning som har med kombinationer i sista tredjedelen att göra och få mer djupledslöpningar. Vi har inte tillräckligt med löpningar i i straffområdet men vi skapar ändå målchanser. Det hade varit värre om vi inte hade skapat målchanser, säger Bergstrand.

Mot Åtvidaberg fanns Romario, Rasmus Elm och nye brassen Nixon på planen samtidigt. Samtliga spelartyper är kreatörer och vill hellre leverera passningar än springa i djupled.

– En match växlar så mycket. Det går inte att jämföra en match mot Åtvidaberg med en allsvensk match. Det är mycket mer växlingar i en allsvensk match än vad det blir i en match där det ena laget väljer att backa tillbaka, säger Bergstrand och utvecklar:

– Det är klart det är fördel om man har många bollskickliga spelare om du ska spela ett mer etablerat anfallsspel. Ska du ha ett kontringsspel så är det viktigt att du har tillräckligt mycket fart så du kan ställa om. Det behövs både och,  och det gäller att hitta den där balansen.

KFF:s preliminära startelva (4-2-3-1):
Lucas Hägg Johansson – Isak Magnusson, Viktor Elm, Viktor Agardius, Chima Akas – Rasmus Elm, Herman Hallberg – Romario, Nixon, Filip Sachpekidis – Papa Diouf.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är Vikings förutsättningar inför playoff-spelet

På måndag lottas playoff-omgång 1.

Faton Pasho

Kl.12:11, 24 februari, 2018

Här är Vikings förutsättningar inför playoff-spelet
Foto: Arkiv

Matchen mot Kallinge/Ronneby på söndag kan bli en avgörande match för Nybro Vikings innan lottningen till playoff-omgång 1 äger rum på måndag.

Vikings slåss för att hamna bland de sex högst rankande lagen, som får välja sina motståndare i omgång ett. Skulle Vikings hamna på plats 7 eller 8 blir det ombytta roller.

Nu förklarar 24Nybro.se hur läget kan se ut på måndag.

De sex högst rankade lagen i Allettan Norra och Södra får välja sina motståndare bland de sex lägst rankade lagen Där ingår vinnarna från playoff förkval och lagen med placering 7 och 8 i norra samt södra serien.

Den första playoff-omgången avgörs i bäst av tre matcher där den högst rankade laget inleder på bortaplan för att sedan spela två hemmamatcher.

Första rundan inleds redan den 1 mars. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Populära aktiviteten lockar hundratals unga som gamla i Nybro

Hundratals personer aktiveras varje vecka – när Korpen håller igång i Kungshall.

Faton Pasho

Kl.20:31, 23 februari, 2018

2 bilder
  • Foto: Faton Pasho
    Foto: Faton Pasho
  • Foto: Faton Pasho
    Foto: Faton Pasho

Det har sedan en månad tillbaka fräschat upp sin lokal uppe i Kungshall. Nya mattor pryder både spelplanerna men också väggarna numera, allt för att dämpa ljudet.

– Det tog oss två och en halv dag att fixa den nya inredningen men det var väl värt det. Nu hörs det inte lika mycket när kubbpinnarna går mot väggen, säger Towe Danielsson, ansvarig för kubben. 

 

Sedan många år tillbaka träffas unga som gamla på Kungshallsvägen 33 för att njuta av det klassiska spelet kubb och umgås ett par timmar i veckan.

– Alla är välkomna hit såväl unga som gamla, säger Ingemar Eriksson, en av kubbspelarna på plats under torsdagen.

Kubben i Nybro har ungefär 150 spelare i veckan – på torsdagskvällen är några utav dem på plats för att göra upp om viktiga poäng i vårens seriespel.

– Seriespelet är på fullast allvar, riktigt allvar, säger Ingemar och fortsätter.

– Det är munhuggningar, psykningar och allt för att slå ut motståndarna mentalt, dock med glimten i ögat. Vi har en makalös gemenskap där alla ställer upp för varandra. Vi är som en stor familj helt enkelt, där vi håller ihop i alla lägen.

 

Under torsdagskvällen märks gemenskapen inne i hallen. Det skrattas, diskuteras men framför allt psykas en hel del från alla håll och kanter.

Kubb
Här diskuterar ett av lagen hur man ska ställa upp sina pjäser. Foto: Faton Pasho

– Ingen helgdag är större än torsdagarna. Det här är det bästa jag vet, att få komma hit, träffa vänner och spela lite kubb, avslutar Ingemar Eriksson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng