Division 2-klubbarna intar Guldfågeln Arena – nya derbyn väntar

27 maj och 21 juni – lägg datumen på minnet. Då är det dags för två glödheta derbyn i division 2. "De blir lokalbollskungar för en kväll", säger initiativtagaren Patrik Rydasp.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.07:10, 6 maj, 2016

Division 2-klubbarna intar Guldfågeln Arena – nya derbyn väntar
Simon Gustafsson, Juan Gomez, Johan Lewton och Mathias Jung ser givetvis fram emot derbyna på Guldfågeln Arena – säsongens höjdpunkter. Foto: Samuel Slättman.

För två år sedan möttes IFK Berga och Lindsdals IF inför 2500 åskådareGuldfågel Arena. Den här säsongen återvänder lokalderbyna i division 2 till GFA – i dubbla upplagor.

– Ambitionen är att sätta publikrekord i division 2 (se faktaruta). Vi är medvetna om att det är ett väldigt högt mål och att vi inte kan göra det här själva. Därför har vi tagit hjälp av alla de tre föreningarna (IFK Berga, Lindsdals IF och Nybro IF) så vi tillsammans kan sälja biljetter, säger Patrik Rydasp, en av initiativtagarna från IFK Berga.

Först ut, den 27 maj, är matchen mellan IFK Berga och Lindsdal. I midsommarveckan, på tisdagen den 21 juni, möts IFK Berga och Nybro.

– Jag har varit här inne och kollat någon u21-landskamp, KFF, the Ark och Håkan (Hellström) men aldrig spelat själv, säger Nybro IF:s målspottare Juan Gomez och tittar sig omkring.

– Det betyder jättemycket för lokalfotbollen och det är bra att Berga tar tag i det som de gör och skyltar en massa inför det. Fler människor får reda på att vi faktiskt har tre lag i division 2 i regionen. Ibland känns det inte som så många har koll på det. Annars står vi naturligtvis i skuggan av Kalmar FF.

Lindsdals mittback Johan Lewton var med i derbyt för två år sedan. Då vann IFK Berga med 4–1.

– Just den matchen släppte vi in två–tre enkla mål, det är väl det jag kommer ihåg. Det känns givetvis jättebra att vi får chans till revansch. Vi har fått in lite nya spelare men några var även med för två år sedan, säger Lewton och fortsätter:

– Det är ju några matcher bort men det är klart att det finns med i bakhuvudet redan nu. Det blir en publikfest.

FaktaPublikrekord för divison 2

Sattes den 8 augusti 2009 då Boden spelade mot Luleå i division 2 Norrland. 5019 personer såg matchen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel