Daniele Guglielmin: ”Idag tränar alla i jeans”

Orrefors Young Boys blev snabbt en succé i Orrefors. Men nu hotar bristen på kläder fortsatta framgångar för laget som består av mestadels asylsökande. Nu vädjar Daniele till Nybroborna att skänka kläder, skor och leksaker.

Kim Ahlqvist

Kl.17:58, 5 april, 2016

Daniele Guglielmin: ”Idag tränar alla i jeans”
Daniele Guglielmin vill att Nybroborna hjälper till och skänker kläder, skor och leksaker. Foto: KIm Ahlqvist

För lite drygt ett år sedan skrev 24Nybro om Daniele Guglielmin som startade upp fotbollslaget Orrefors Young boys. Ett lag beståendes av mestadels asylsökande vid asylboendet i Orrefors. Målet: Att göra deras vardag lite roligare och samtidigt ge en möjlighet till lyckad integrering.

Sedan dess har 17-årige Daniele bedrivit träning på Orrevallen i samhället och integrationen har varit framgångsrik. Men nu skriver han ett inlägg på facebook att han behöver hjälp. Men inte av ideella krafter utan hjälp med kläder och skor.

LÄS MER: 16-årige Guglielmin har startat Orrefors Young Boys FC: ”Vill att de ska kunna tro på sina drömmar”

– ”För många av de som kommit var fotbollen en räddning”, skriver han i sitt inlägg.

När 24Nybro når Daniele berättar han mer om hur läget ligger till.

– Det är brist på kläder på asylboendet vilket i sin tur innebär att det blir brist på kläder till fotbollsträningarna. Idag tränar alla i jeans och det är inte optimalt. De behöver ha både kläder och skor till boendet. Barnen behöver leksaker, säger han.

Daniele och hans mamma Alexandra har blivit mycket engagerade i de asylsökandes vardag. Detta har i sin tur inneburit att man bland annat köpt kläder från diverse loppisar och även skänkt av sina egna.

– Men nu har vi inga fler kläder att skänka hemma och vi kan inte springa på loppisar. Nu behöver dem hjälp av allmänheten. De har inte riktiga skor på fötterna och inte heller rätt kläder på kroppen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Partiets vallöfte: ”Vinner vi valet förbjuder vi trafik på Storgatan”

De vill stänga Storgatan för biltrafik.

Faton Pasho

Kl.20:03, 19 mars, 2018

Partiets vallöfte: ”Vinner vi valet förbjuder vi trafik på Storgatan”
Foto: Arkiv

Debatten om biltrafik på Storgatan fortsätter att engagera Nybroborna. Frågan om biltrafik i centrum har blivit så stor att Socialdemokraterna i Nybro vill nu förbjuda allmän biltrafik på Storgatan om partiet vinner valet.

Vid Nybro arbetarkommuns årsmöte i lördags beslutade partiet, att om de får väljarnas förtroende, att leda Nybro kommun inför nästa mandatperiod kommer de att förbjuda allmän biltrafik på Storgatan.

– Detta innebär att Storgatan återigen blir en gågata där gående och cyklister kan känna sig säkra. Vi är övertygande om att den som vill handla i affärerna i centrum klarar att promenera från de fria parkeringsplatserna som finns runt centrums närhet. De personer som har ett parkeringstillstånd på grund av funktionshinder kommer även fortsättningsvis kunna köra och parkera på Storgatan, skriver partiet i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Vi tar detta beslut, då vi vid flera tillfällen genomfört muntliga undersökningar ibland kommunens invånare och funnit en klar majoritet för denna åtgärd.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Rådjur fick lida med avkörda ben – polisen uppmanar på Facebook

Körde på rådjur utan att anmäla.

Axel Brantemo

Kl.17:48, 19 mars, 2018

Rådjur fick lida med avkörda ben – polisen uppmanar på Facebook
Foto: Arkiv/Samuel Slättman.

Det var nu i helgen som en polispatrull från lokalpolisområde Nybro fick åka ut på en viltolycka där ett rådjur blivit påkört.

–  I de flesta fall gör man som förare det man är skyldig, det vill säga polisanmäler händelsen, skriver polisen i ett inlägg på Facebook.

Men så var inte fallet vid den här händelsen. Föraren gav sig enligt polisen inte till känna.

– Rådjuret fick lida med tre avkörda ben innan patrull, lång tid efter händelsen, kunde göra slut på lidandet, skriver polisen.

I inlägget påminner polisen om de skyldigheter en förare har vid en viltolycka. Nämligen att rapportera in olyckan till polis och att märka ut olycksplatsen.

– Att inte anmäla är straffbart och kan ge böter, skriver polisen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

PROGNOS: Så blir vädret i veckan

Våren ser ut att dröja lite till.

Axel Brantemo

Kl.15:59, 19 mars, 2018

PROGNOS: Så blir vädret i veckan
Foto: Pixabay

Efter en solig men kylig helg i Nybro är det nu dags för måndag och en ny vecka igen.

Ska man tro SMHI:s prognos bjuder veckan på plusgrader varje dag, samtidigt som det fortsatt kommer att vara ordentligt kallt på nätterna. På onsdagen väntas till exempel hela -12 grader. Den som längtar efter vår får alltså vänta lite till.

LÄS MER: Beskedet: Så länge dröjer det innan vårvärmen slår till

Enligt prognosen blir det som soligast nu under måndagen, men solchanser finns även på tisdag, torsdag och söndag.

ska%cc%88rmavbild-2018-03-19-kl-10-36-02

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

24ÖLAND.SE

Här är trion som ska erövra Öland – med 24Öland.se

24Sveriges satsning innebär goda nyheter både för, och om, Öland.

Hanna Thulin

Kl.12:59, 19 mars, 2018

Här är trion som ska erövra Öland – med 24Öland.se
Magnus Jansson, Karl-Oskar Karlsson och Anton Fransson. Foto: Hanna Thulin

Den 6 oktober 2014 publicerades den allra första artikeln på 24Kalmar.se, en nyhetssajt som då producerade lokalnyheter från både Kalmar på fastlandet och de båda kommunerna på Öland. Sedan dess har flera andra sajter öppnats genom 24Sverige, bland annat 24Malmö, 24Uppsala och 24Halmstad. Nu är det dags för ytterligare en sajt att se dagens ljus och denna gången är det ölänningarnas tur.

Den 23 april lanseras 24Öland – en nyhetssajt helt dedikerad till det som sker på Sveriges härligaste ö. Bakom artiklarna kommer främst ölänningarna Karl-Oskar Karlsson och Magnus Jansson att stå. De har båda gjort avtryck i sina tidigare roller, Karl-Oskar som redaktör på 24Kalmar, 24Nybro samt 24Emmaboda och Magnus som journalist på 24Sveriges centraldesk.

MISSA INTE: Gilla 24Öland.se på Facebook

– Det känns spännande och väldigt roligt att ”få komma hem”. Vi går in ödmjuka med ett stort självförtroende i det här, kan man väl säga. Vi känner att vi har en bra grund att stå på och utvecklas från när det gäller många bitar, säger Magnus Jansson.

24oland4

Anton Fransson utökar duon till en trio i sin roll som försäljare. Han är egentligen smålänning i grunden men har hittat sin plats på ön där han bor tillsammans med sin sambo och dotter i Färjestaden.

– Det känns givetvis superspännande och väldigt intressant att vara med på denna resa. Jag kommer att fokusera på att bygga upp ett samarbete och en relation med de lokala entreprenörerna, säger Anton Fransson.

Tillsammans kommer de att hålla koll på vad som sker på ön. De ser alla tre fram emot att få komma över bron och ge ölänningarna den uppmärksamhet som de förtjänar.

– Både jag och Magnus har bevakat den öländska sporten tidigare, men att nu få skriva om allt från kronprinsessans födelsedagsfirande till division 6-derbyn på Kvarnvallen, ska bli fantastiskt skoj, säger Karl-Oskar Karlsson.

– Vi hoppas att få er läsare engagerade och vill få in så mycket tips som det bara går, stort som smått, säger journalistduon.

Vill du få dina lokala nyheter serverade i ditt Facebookflöde? Gilla 24Öland på Facebook. 

FaktaFAKTA:

VD: Jeanette Lindström.

Första sajten: 24Kalmar.se, som startades upp den 6 oktober 2014.

Besökare: 449 000 unika användare, 2 400 000 sidvisningar v 9, 2018.

Ägare: LindMarkmedia, Godsy Kommunikation och Nossevo Invest, Mittmedia.

Här finns vi: 24Kalmar, 24Nybro, 24Emmaboda, 24Uppsala, 24Blekinge, 24Kristianstad, 24Malmö, 24Ystad, 24Trelleborg, 24Halmstad, 24Helsingborg, 24Varberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nya pengar till fiberutbyggnad – vill ha anmälningar

Nybro Energi: ”Jättejobb som behöver göras”.

Axel Brantemo

Kl.11:57, 19 mars, 2018

Nya pengar till fiberutbyggnad – vill ha anmälningar
Foto: Faton Pasho.

Det är Nybro energi som har fått indikationer om att nya pengar är på ingång inför fiberytbyggnaden på landsbygden.

– Det stämmer vi har fått indikationer om att det finns nya pengar att söka gällande fiberutbyggnaden som görs runt om i länet. Nu är det upp till oss att se till att anslutningsgraden är högre än den var förra gången vi sökte, säger Josefin Dahlgren vid Nybro Energi.

Området det handlar om är Flerohopp/Rugstorp.

– Vi har ambassadörer ute i kommunen nu som aktivt hjälper oss genom att till exempel knacka dörr och informera. Det är ett jättejobb som behöver göras för att få tag på alla, säger Josefin Dahlgren.

Pengarna som de ansökt om är i grunden EU-pengar som Jorbruksverket fördelar via Länsstyrelsen.

– Vi har legat på en anslutningsgrad på 85 procent som blivit beviljade tidigare. Man kan säga att man tävlar mot andra kommuner, föreningar och organisationer om pengarna. Den förening som har högst anslutningsgrad tar också hem mest pengar, säger Josefin Dahlgren.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng