Ny VM-poäng från Johansson – Damkronorna vann andra raka

Lisa Johansson bidrog med en assist i VM-premiären. Nybrotjejen plussade på med ytterligare en passningspoäng när Damkronorna besegrade Japan med 2–0.

David Winberg

David Winberg

Kl.11:29, 30 mars, 2016

Ny VM-poäng från Johansson – Damkronorna vann andra raka
Lisa Johansson stod för en ny assist i VM i Kanada. Foto: Bildbyrån

Lisa Johansson fortsätter att producera poäng i VMhockeyn i Kanada. Johansson inledde VM med en assist i 3–2-segern över Tjeckien i premiären och när Damkronorna besegrade Japan med 2–0 passade Nybrotjejen fram till Emma Eliassons 2–0-mål i powerplay i den tredje perioden.

Sverige möter nu Schweiz i den sista grundomgången, matchen spelas i morgon torsdag.

– Vi är ödmjuka och i en kort serie gäller det att spela bra varje match och inte se för långt framåt utan ta en match i taget. Det är extra viktigt att spela bra i sista matchen i serien då matchresultatet kan få så stora konsekvenser. Bra insatser gjorde Sara Grahn som höll nollan och Pernilla Winberg och Maria Lindh, säger förbundskaptenen Leif Boork till swehockey.se.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel