Annika avvecklar sin B&B – Satsar på att guida

FruGans B&B blir FruGans natur- och kulturguidningar. Annika Gans ändrar riktning i verksamheten men har fler planer för framtiden.

Kim Ahlqvist

Kl.11:22, 9 december, 2015

Annika avvecklar sin B&B – Satsar på att guida
Annika Gans kommer inte längre att driva B&B i Örsjö. Foto: Kim Ahlqvist

Det blir bara lite drygt ett år för FruGans B&B i Örsjö. Nu avvecklas verksamheten inför 2016 trots att bärigheten i det hela är god. Men det är andra orsaker som gör att Annika Gans inte vill satsa vidare.

– Det går inte att sticka under stolen med att diska och bädda sängar inte är det roligaste jag vet. Jag tycker om att bemöta folket. Samtidigt känner jag att jag inte längre vill arbeta hemifrån, säger Annika.

Beslutet är något som vuxit fram under de senaste månaderna. Men det är ett beslut hon våndats för att ta. Till stor del baserat på vad andra skall tycka.

– Jag vet att alla som bor i Örsjö har varit stolta över att vi haft den här typen av verksamhet. Det har varit tungt att ta beslutet och sedan behöva berätta att vi inte ska ha det mer. Samtidigt har vi ju satsat mycket pengar på det här. Men till slut blev det här det enda rätta.

Första året har dock varit mer än godkänt, berättar Annika. Att fylla rummen har inte varit något problem. Tvärtom.

– Under juli och augusti fick jag tacka nej till 47 personer som ville hyra ett rum. Så att ha beläggning är det minsta bekymret.

Vad ska du göra nu?
– Vi har lite på gång som jag inte kan berätta om men jag kommer att satsa mycket på natur- och kulturguidningar. Det är något jag tror mycket på i framtiden. Annars vet jag inte med säkerhet vad som ligger framför mig.

Annika och hennes make Martin kommer dock bo kvar i huset i Örsjö. Där de trivs väldigt väl.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Partiets vallöfte: ”Vinner vi valet förbjuder vi trafik på Storgatan”

De vill stänga Storgatan för biltrafik.

Faton Pasho

Kl.20:03, 19 mars, 2018

Partiets vallöfte: ”Vinner vi valet förbjuder vi trafik på Storgatan”
Foto: Arkiv

Debatten om biltrafik på Storgatan fortsätter att engagera Nybroborna. Frågan om biltrafik i centrum har blivit så stor att Socialdemokraterna i Nybro vill nu förbjuda allmän biltrafik på Storgatan om partiet vinner valet.

Vid Nybro arbetarkommuns årsmöte i lördags beslutade partiet, att om de får väljarnas förtroende, att leda Nybro kommun inför nästa mandatperiod kommer de att förbjuda allmän biltrafik på Storgatan.

– Detta innebär att Storgatan återigen blir en gågata där gående och cyklister kan känna sig säkra. Vi är övertygande om att den som vill handla i affärerna i centrum klarar att promenera från de fria parkeringsplatserna som finns runt centrums närhet. De personer som har ett parkeringstillstånd på grund av funktionshinder kommer även fortsättningsvis kunna köra och parkera på Storgatan, skriver partiet i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Vi tar detta beslut, då vi vid flera tillfällen genomfört muntliga undersökningar ibland kommunens invånare och funnit en klar majoritet för denna åtgärd.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Rådjur fick lida med avkörda ben – polisen uppmanar på Facebook

Körde på rådjur utan att anmäla.

Axel Brantemo

Kl.17:48, 19 mars, 2018

Rådjur fick lida med avkörda ben – polisen uppmanar på Facebook
Foto: Arkiv/Samuel Slättman.

Det var nu i helgen som en polispatrull från lokalpolisområde Nybro fick åka ut på en viltolycka där ett rådjur blivit påkört.

–  I de flesta fall gör man som förare det man är skyldig, det vill säga polisanmäler händelsen, skriver polisen i ett inlägg på Facebook.

Men så var inte fallet vid den här händelsen. Föraren gav sig enligt polisen inte till känna.

– Rådjuret fick lida med tre avkörda ben innan patrull, lång tid efter händelsen, kunde göra slut på lidandet, skriver polisen.

I inlägget påminner polisen om de skyldigheter en förare har vid en viltolycka. Nämligen att rapportera in olyckan till polis och att märka ut olycksplatsen.

– Att inte anmäla är straffbart och kan ge böter, skriver polisen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

PROGNOS: Så blir vädret i veckan

Våren ser ut att dröja lite till.

Axel Brantemo

Kl.15:59, 19 mars, 2018

PROGNOS: Så blir vädret i veckan
Foto: Pixabay

Efter en solig men kylig helg i Nybro är det nu dags för måndag och en ny vecka igen.

Ska man tro SMHI:s prognos bjuder veckan på plusgrader varje dag, samtidigt som det fortsatt kommer att vara ordentligt kallt på nätterna. På onsdagen väntas till exempel hela -12 grader. Den som längtar efter vår får alltså vänta lite till.

LÄS MER: Beskedet: Så länge dröjer det innan vårvärmen slår till

Enligt prognosen blir det som soligast nu under måndagen, men solchanser finns även på tisdag, torsdag och söndag.

ska%cc%88rmavbild-2018-03-19-kl-10-36-02

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

24ÖLAND.SE

Här är trion som ska erövra Öland – med 24Öland.se

24Sveriges satsning innebär goda nyheter både för, och om, Öland.

Hanna Thulin

Kl.12:59, 19 mars, 2018

Här är trion som ska erövra Öland – med 24Öland.se
Magnus Jansson, Karl-Oskar Karlsson och Anton Fransson. Foto: Hanna Thulin

Den 6 oktober 2014 publicerades den allra första artikeln på 24Kalmar.se, en nyhetssajt som då producerade lokalnyheter från både Kalmar på fastlandet och de båda kommunerna på Öland. Sedan dess har flera andra sajter öppnats genom 24Sverige, bland annat 24Malmö, 24Uppsala och 24Halmstad. Nu är det dags för ytterligare en sajt att se dagens ljus och denna gången är det ölänningarnas tur.

Den 23 april lanseras 24Öland – en nyhetssajt helt dedikerad till det som sker på Sveriges härligaste ö. Bakom artiklarna kommer främst ölänningarna Karl-Oskar Karlsson och Magnus Jansson att stå. De har båda gjort avtryck i sina tidigare roller, Karl-Oskar som redaktör på 24Kalmar, 24Nybro samt 24Emmaboda och Magnus som journalist på 24Sveriges centraldesk.

MISSA INTE: Gilla 24Öland.se på Facebook

– Det känns spännande och väldigt roligt att ”få komma hem”. Vi går in ödmjuka med ett stort självförtroende i det här, kan man väl säga. Vi känner att vi har en bra grund att stå på och utvecklas från när det gäller många bitar, säger Magnus Jansson.

24oland4

Anton Fransson utökar duon till en trio i sin roll som försäljare. Han är egentligen smålänning i grunden men har hittat sin plats på ön där han bor tillsammans med sin sambo och dotter i Färjestaden.

– Det känns givetvis superspännande och väldigt intressant att vara med på denna resa. Jag kommer att fokusera på att bygga upp ett samarbete och en relation med de lokala entreprenörerna, säger Anton Fransson.

Tillsammans kommer de att hålla koll på vad som sker på ön. De ser alla tre fram emot att få komma över bron och ge ölänningarna den uppmärksamhet som de förtjänar.

– Både jag och Magnus har bevakat den öländska sporten tidigare, men att nu få skriva om allt från kronprinsessans födelsedagsfirande till division 6-derbyn på Kvarnvallen, ska bli fantastiskt skoj, säger Karl-Oskar Karlsson.

– Vi hoppas att få er läsare engagerade och vill få in så mycket tips som det bara går, stort som smått, säger journalistduon.

Vill du få dina lokala nyheter serverade i ditt Facebookflöde? Gilla 24Öland på Facebook. 

FaktaFAKTA:

VD: Jeanette Lindström.

Första sajten: 24Kalmar.se, som startades upp den 6 oktober 2014.

Besökare: 449 000 unika användare, 2 400 000 sidvisningar v 9, 2018.

Ägare: LindMarkmedia, Godsy Kommunikation och Nossevo Invest, Mittmedia.

Här finns vi: 24Kalmar, 24Nybro, 24Emmaboda, 24Uppsala, 24Blekinge, 24Kristianstad, 24Malmö, 24Ystad, 24Trelleborg, 24Halmstad, 24Helsingborg, 24Varberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nya pengar till fiberutbyggnad – vill ha anmälningar

Nybro Energi: ”Jättejobb som behöver göras”.

Axel Brantemo

Kl.11:57, 19 mars, 2018

Nya pengar till fiberutbyggnad – vill ha anmälningar
Foto: Faton Pasho.

Det är Nybro energi som har fått indikationer om att nya pengar är på ingång inför fiberytbyggnaden på landsbygden.

– Det stämmer vi har fått indikationer om att det finns nya pengar att söka gällande fiberutbyggnaden som görs runt om i länet. Nu är det upp till oss att se till att anslutningsgraden är högre än den var förra gången vi sökte, säger Josefin Dahlgren vid Nybro Energi.

Området det handlar om är Flerohopp/Rugstorp.

– Vi har ambassadörer ute i kommunen nu som aktivt hjälper oss genom att till exempel knacka dörr och informera. Det är ett jättejobb som behöver göras för att få tag på alla, säger Josefin Dahlgren.

Pengarna som de ansökt om är i grunden EU-pengar som Jorbruksverket fördelar via Länsstyrelsen.

– Vi har legat på en anslutningsgrad på 85 procent som blivit beviljade tidigare. Man kan säga att man tävlar mot andra kommuner, föreningar och organisationer om pengarna. Den förening som har högst anslutningsgrad tar också hem mest pengar, säger Josefin Dahlgren.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng