Flerohopps GoIF prisas av Nybro kommun: ”Är en aktiv samhällsaktör”

Sedan 2008 har landsbygdsutvecklingspriset delats ut och under 2014 fick Kiviks Musteri i Kristvallabrunn motta priset. I år prisas Flerohopps GoIF bland annat för sitt arbete såväl i samhället Flerohopp som med bakluckeloppisen i Nybro.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.10:34, 26 november, 2015

Flerohopps GoIF prisas av Nybro kommun: ”Är en aktiv samhällsaktör”
Flerohopps GoIF får ta emot landsbygdsutvecklingspriset 2015. Arkivfoto: 24Nybro

2014 fick Kiviks Musteri i Kristvallabrunn motta Nybro kommuns landsbygdsutvecklingspris. I år går utmärkelsen till fotbollsföreningen Flerohopps GoIF. Föreningen har stått för flera betydande insatser för bygden och är idag en mycket aktiv förening i samhället.

Motiveringen från kommunstyrelsens arbetsutskott lyder: ”Flerohopps Goif har genom sin verksamhet visat att de är en aktiv samhällsaktör som har förmåga att ta framtiden i egna händer. De har på ett förtjänstfullt sätt gjort betydande insatser för bygden och starkt bidragit till en lokal utveckling av fritidssysselsättningen. Föreningen har också på ett innovativt sätt startat upp bakluckeloppis som gjort att Flerohopp på ett positivt sätt uppmärksammats i media. Detta är lokal utveckling när den fungerar som bäst.”

– Vi känner oss hedrade och glada över att få ta emot den här utmärkelsen. Det gör att man blir ännu mer motiverad för framtiden, säger föreningens eldsjäl Åke Johansson till 24Nybro.

Flerohopps GoIF får förutom äran nu även ta emot 5000 kronor.

– Det passar väl in nu när vi tar krafttag och är på gång att starta upp ett ungdomslag i byn för första gången på många, många år, säger Johansson.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel