Dollarstore lockade under jobbmässa: ”Skulle verkligen vilja jobba hos dem”

Jobbmässan som arrangerades av Konsol blev en fullträff. Många var det som ville träffa företagen på plats och få möjlighet att berätta mer om sig själv – och höra mer om företaget. Frida Kullin hade siktet inställt på Dollarstores monter där hon sökte jobb. "Hej, jag ska jobba hos er", sa hon.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.15:58, 28 oktober, 2015

Dollarstore lockade under jobbmässa: ”Skulle verkligen vilja jobba hos dem”
Frida Kullin pratar med Dollarstores Ida Ahlberg. Brevid Ida ses Emelie Orrpars, även hon representant från Dollarstore. Foto: Kim Ahlqvist

Företaget Konsol som bland annat arbetar med stöd och matchning arrangerade under onsdagen en jobbmässa på Kristallen i Nybro. Det var första gången man arrangerade mässan som hade representanter från flera företag på plats.

– Vi är jättenöjda och tycker detta är ett väldigt viktigt steg för företagen också. Att faktiskt få träffa folket de vill rekrytera även om det blir en kort träff. För oss på Konsol hoppas vi att det är ett steg mot att få hjälpa någon till jobb, säger Robert Ternström vid Konsol.

Bending Group, Willys, Arbetsförmedlingen, Nybro kommun och Dollarstore fanns på plats under mässan som lockade många potentiella arbetstagare. Dollarstore, som just nu låter sitt nya varuhus byggas upp i utkanten av Madesjö, fick motta mängder med CV:n.

– Vi kommer behöva anställa omkring 8-9 personer här i Nybro och vi tittar mycket på vilka som kan bli ett bra team. Det är viktigt för oss, säger Emelie Orrpars från Dollarstore som visade upp en hel hög med ansökningar.

En av de som bestämde sig för att söka arbete på jobbmässan var Frida Kullin. Hon stormade fram till Dollarstore och sa ”Hej, jag ska jobba hos er”, vänligen men bestämt.

– Det är så man måste göra. Man måste våga ta för sig lite så att det får ett intryck av en tror jag. När de sedan sitter och tittar på alla cv kommer de förhoppningsvis ihåg mig, säger hon till 24Nybro, och fortsätter:

– Jag såg att de skulle befinna sig på jobbmässan genom facebook och jag vill verkligen jobba som butiksbiträde hos dem. Det verkar vara jätteroligt, säger Kullin.

Vad är det då som gör Dollarstore så populärt? Den frågan fick pressinformatören Ida Ahlberg som också befann sig på Kristallen.

– Vi pratar om en Dollaranda där kunden är kung. Vi är prestigelösa och arbetar alltid mot samma mål. Här i Nybro är det nog nytt och intressant, sa Ahlberg.

Hur upplever ni att mässan varit?
– Superbra.  Vi sa det förut att det verkar finnas förväntningar på Dollarstore och det tycker vi är jättekul, säger Orrpars.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel