Nilssons mat satsar centralt: ”Fanns inget att tveka på”

Efter 13 år på Nybro golfkrog öppnade Johan Nilsson "Nilssons mat" i Madesjö för några år sedan. Det hela har varit så lyckosamt att han nu väljer att satsa vidare – i centrala Nybro.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.19:08, 12 oktober, 2015

Nilssons mat satsar centralt: ”Fanns inget att tveka på”
Johan Nilsson arbetar hela dagarna med att färdigställa den nya serveringen i centrala Nybro. Foto: Kim Ahlqvist

Nilssons mat i Madesjö är en riktig solskenshistoria som började med att Johan Nilsson hyrde nuvarande lokaler. Senare köpte han dem och har som mest haft över 250 lunchgäster. Framgångarna i Madesjö har nu möjliggjort nya satsningar.

Just i detta nu arbetar Johan med att renovera sin nya servering centralt i Nybro. I korsningen Stationsgatan/Stora Nygatan kommer man inom en överskådlig framtid kunna äta lunch.

– Det är hårt jobb som gäller. Jag gör allt själv här inne så det tar sin lilla tid. Jag har också valt att samarbeta med lokala företag när det kommer till material, säger han, och fortsätter.

– Det kommer bli 24 platser för servering. Sen kommer man såklart kunna avhämta mat även här.

I den nya serveringen kommer ingen mat att lagas på plats. Maten lagas i köket i Madesjö och körs sedan till den nya serveringen.

Varför sker denna satsningen nu?
– Vart kan man köpa en pannbiff med lök i centrala Nybro? Inte på särskilt många ställen. Vi vill ge Nybroborna möjligheten att äta en god dagens hos oss även i centrum. När den här lokalen kom ut på blocket fanns det inget att tveka på, säger han.

”Nilssons Mat City” kommer namnet på Nybro centrums nya matställe att bli. Men när det är tänkt att öppna vet man inte i dagsläget.

– Det kan bli inom en snar framtid men det kan också bli så att vi väntar tills efter nyår. Det är några saker som spelar in. Vi vet helt enkelt inte det just nu.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel