Innebandy: Unik tv-satsning – premiär i kväll: Kalmarsund–Slätafly

Innebandysäsongen är här.
Då gör 24Kalmar en unik satsning.
– Vi sänder samtliga matcher i för Kalmarsund dam och herr i år. Dessutom kommer vi även sända matcher i division 2 och JAS. Men även för lag längre ned i seriepyramiden, säger Peter Marklund.

Redaktionen

Kl.11:46, 23 september, 2015

Innebandy: Unik tv-satsning – premiär i kväll: Kalmarsund–Slätafly
24Kalmar gör en unik satsning på innebandy. Inget annat mediabolag sänder så många matcher som 24Kalmar gör under 2015/2016.

24Kalmar sänder den här säsongen samtliga FBC Kalmarsunds hemmamatcher. För både dam- och herrelitlagen.

– Innebandyn i regionen är på stark frammarsch. Det är en sport som passar alla, och gör sig bra både på läktaren men även i tv-formatet, säger 24Kalmars ansvarige utgivare Peter Marklund, som själv är trogen besökare på Kalmarsunds matcher.

LÄS MER: 24Live 19:15: FBC Kalmarsund U–Slätafly SK/IBK

FBC Kalmarsunds elitlag är dock inte först ut i den här satsningen.
Utan det är ett derby i division 2 mellan talangerna i FBC Kalmarsund Ungdom mot ett stjärnspäckat Slätafly som spelas i kväll 19:30.
– Kul att vi får inleda vår innebandysatsning med det här derbyt. Det blir full fart direkt, och en hel del prestige.

Utöver matcherna för elitlagen kommer 24Kalmar alltså sända valda matcher från division 2, men även från JAS-serien. Där FBC Kalmarsunds elitsatsande juniorer spelar:
– Junioridrott har ett stort intressse. Det visade sig inte minst när vi sände Innebandyfesten (SM-slutspel för juniorer) i höstas i Kalmar. Det blev en succé både för oss och för arrangören Kalmarsund.

Peter Marklund berättar vidare att det heller inte enbart kommer sändas matcher från FBC Kalmarsunds matcher:
– Förra året sände vi till exempel CL98 damers kvalmatch när laget gick upp i tvåan. I år hoppas vi sända fler matcher från dom lägre serierna. Nybro, SSG, CL98, Slätafly är lag som som är på stark uppgång, vår förhoppning är att vi kommer sända någon av dom lagens matcher. 24Kalmar är inte bara elit, säger Peter Marklund.

Några nyheter med sändningarna?
– Fungerar tekniken som vi vill ska bilderna även rulla på storbildsskärmen i Kalmar Sporthall. Vi ska även försöka bjuda på repriser, så att publiken kan se målen flera gånger. Det höjer förhoppningsvis upplevelsen för dom som är på plats i hallen, men även för dom som ser sändningen hos oss.

– Sedan har vi en kamera till och kan på så vis förhoppningsvis göra bättre och fler intervjuer innan matcherna, under och efter matcherna.

Som vanligt är allt gratis på 24Kalmar. Det räcker med att trycka på play – nu drar vi igång den här unika satsningen.
Inget annat mediabolag sänder så många innebandymatcher under 2015/2016.

Här ser ni premiären – derbyt mellan FBC Kalmarsund U–Slätafly – sändningsstart 19:15.

FaktaVåra Livesändningar i veckan.

I kväll onsdag 23 sep:
FBC Kalmarsund Ungdom–Slätafly (19:30)
Kommentatorer:
Andreas "Beson" Åberg och Johan Wittberg

Fredag 25 sep:
Kalmarsund herr–Östra (Jönköping) (20:00)
Kommentatorer:
Tobias Bengtsson och Daniel Forss

Söndag 27 september:
Kalmarsund dam–IBK Lund (16:00).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SILLY SEASON

”Gunte” stannar i Nybro – nobbade FBC Kalmarsund

FBC Kalmarsunds damer kom med en förfrågan – men Christian "Gunte" Gunnarsson väljer att stanna i Nybro IBK. "Jag hade kontrakt med Nybro över nästa säsong också", säger han.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.12:21, 13 april, 2017

Kalmarsunds damer trillade ur SSL förra säsongen. Inför omstarten i allsvenskan fick Nybro IBK-tränaren Christian ”Gunte” Gunnarsson frågan – men tackade nej.

– Jag hade kontrakt med Nybro över nästa säsong också. Sedan krävs det väldigt mycket tid på den nivån som FBC är och vill vara på, säger ”Gunte”.

Redan nu ser det ljust ut för NIBK som klarade sig kvar som nykomling i division 2-innebandyn den gångna säsongen.

– Vi har förlängt med 10-12 spelare redan, så det ser väldig bra ut. Det är många som är sugna.

Bland de som valt att förlänga över nästa säsong återfinns bland andra Samuel Slättman, Elof Laakso, André Nilsson, Martin Ludvigsson och Alexander Franzén.

– Sedan har Victor ”VG” Gunnarsson aviserat att han ska ta upp innebandyn igen efter en säsongs frånvaro. Där får vi ett klassförvärv.

Dessutom har en trio från Ljungbyholm plockats in. Målvakten Sebastian Fransson, backen Jonas Lorentzon och forwarden August Ivarsson ansluter samtliga från division 4-klubben.

– Vi hoppas även på att få in Andreas Johansson (spelande tränare i Borgholms IBK förra säsongen). Det vore skönt att få ett avslut med honom. Han skulle lämna besked efter helgen, säger ”Gunte”.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Wittbergs radarpartner gör comeback

Den förre FBC-forwarden Jonas Elofsson gör comeback i sin moderklubb och kommer därmed att ställas mot flera lokala lag under kommande säsong.

Oscar Pettersson

Kl.15:58, 2 augusti, 2016

Jonas Elofsson kom till Färjestadens IBK inför säsongen 2004/2006 och var med och bidrog till ölänningarnas historiska avancemang till SSL 2007. Karriären fortsatte med spel i FBC Kalmarsund där han blev radarpartner med nuvarande FBC-kaptenen Johan Wittberg. Elofsson stannade i FBC fram till och med säsongen 2013/2014 då han lade klubban på hyllan.

Nu har forwarden gjort comeback. 32-åringen har flyttat hem till Vimmerby och skrivit på för Vimmerby IBK i Division 2, rapporterar Vimmerby Tidning.

Elofsson kommer därmed att få möta flera lokala lag under säsongen då Slätafly, FBC Kalmarsund Ungdom, Nybro IBK och Borgholms IBK spelar i samma serie som Vimmerby.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

FBC-stjärnan siktar mot VM på spanskt läger: ”Kommer inte tappa så mycket”

Innebandylandslaget åker på VM-läger till Fuerteventura i dag – med en allsvensk stjärna i truppen. "Jag siktar mot VM", säger Kim Nilsson.

David Winberg

Kl.09:28, 24 maj, 2016

På tisdagen åker det svenska innebandylandslaget till spanska Fuerteventura för ett veckolångt VM-läger. FBC Kalmarsundsstjärnan Kim Nilsson, utsedd till VM:s bäste spelare vid de två senaste upplagorna, är en av 28 spelare som är med på lägret.

– Det är första gången vi åker utomlands på läger så det är annorlunda på det sättet. Vi kommer sätta bitarna inför VM, jobba med både defensiv och offensiv under dagarna där nere, säger Kim Nilsson.

Nu när Nilsson ska spela i allsvenskan har forwardens landslagsstatus diskuterats men det är inget som bekymrar ölänningen i dagsläget.

– Nej, jag har pratat med Ulf Hallstensson och vi har haft en bra dialog. Jag har en klar bild på hur det ser ut. VM går dessutom i december och det är bara tre månader in på säsongen. Jag siktar mot VM, jag anser att jag inte kommer att tappa så mycket fram dit, säger Kim Nilsson.

VM spelas i Riga den 3–11 december. Sverige är regerande mästare efter segern i Göteborg 2014.

Här är alla spelare på VM-lägret i Spanien:
Målvakter: Viktor Klintsten, Storvreta IBK, Jonathan Paulsson, FC Helsingborg, Johan Rehn, IBF Falun.

Backar: Tobias Gustafsson, Linköping IBK, Kasper Hedlund, Mullsjö AIS, Thomas Holmgren, IBF Falun, Emil Johansson, IBF Falun, Anton Karlsson, Linköping IBK, Mattias Ljunggren, IBK Dalen, Robin Nilsberth, Storvreta IBK, Mattias Samuelsson, Storvreta IBK, Mattias Wallgren, Warberg IC, Martin Östholm, Pixbo Wallenstam IBK.

Forwards: Victor Andersson, Storvreta IBK, Simon Cederström, IBF Falun, Rasmus Enström, IBF Falun, Rikard Eriksson, Warberg IC, Alexander Galante Carlström, IBF Falun, Joel Kanebjörk, AIK, Johannes Larsson, IBF Falun, Kim Nilsson, FBC Kalmarsund, Linus Nordgren, FC Helsingborg, Alexander Rudd, Storvreta IBK, Johan Samuelsson, Granlo BK, Albin Sjögren, Storvreta IBK, Henrik Stenberg, Storvreta IBK, Rasmus Sundstedt, Storvreta IBK, Jonas Svahn, IBK Dalen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

FBC:s sportchef: ”Jagat ‘Mackan’ i 1,5 år”

Adam Kallenberg har väntat och väntat. Nu vänder Marcus Johansson hem. "Jag har jagat 'Mackan' seriöst i 1,5 år", säger sportchefen.

David Winberg

Kl.17:58, 18 maj, 2016

Han har tjatat och uppvaktat. I går kunde sportchefen Adam Kallenberg ”äntligen” presentera en av sina drömspelare till FBC Kalmarsund.

Marcus Johansson vänder hem och är klar för tre säsonger framåt.

LÄS MER: Klart: Marcus Johansson till FBC Kalmarsund

– Jag har jagat ”Mackan” seriöst i 1,5 år. Det har varit väldigt nära ett par gånger men det känns otroligt skönt att det nu är klart, säger Adam Kallenberg.

Marcus Johansson har tidigare spelat SSLinnebandy i Linköping och Växjö Vipers. Johansson, med Färjestadens IBK som moderklubb, slog sig in i topp tio i SSL:s poängliga säsongen 2013/2014.

Forwarden spelade bara en säsong i Vipers och tog, av olika anledningar, ett sabbatsår från innebandyn föregående säsong.

Vad får ni i Marcus Johansson?
– Vi får en avslutare av rang, vi får en forward som har en hög träffprocent, han träffar mål, helt enkelt. Vi får även en spelare med en hög arbetskapacitet. Det är en jobbig spelare som du aldrig blir av med. Vi får också en spelare, som likt Kim, kommer hem igen. Det är oerhört glädjande.

Vad drar du för växlar på att han inte har spelat på ett år?
– Att han är mer sugen än någonsin. Han hade inte behövt göra det här men visar en envishet och enorm hunger.

SSL-meriterade Kevin Lundgren är fortfarande högst aktuell för FBC Kalmarsund.

– Vi får se vad det mynnar ut i när det gäller Kevin men det är klart att vi har förhoppningar. Skulle man önska något till så är det en ökad back-konkurrens. Jag skulle gärna vilja ha in en ”leftad” back, säger Adam Kallenberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KALMARSUND RUSTAR FÖR SSL

Klart: Marcus Johansson till FBC Kalmarsund

FBC Kalmarsund har gjort klart med nästa tunga pusselbit i jakten på SSL-status. Ölänningen och tungt SSL-meriterade Marcus Johansson gör som Kim Nilsson och vänder hem till Kalmarsund.

Redaktionen

Kl.21:07, 17 maj, 2016

Klart: Marcus Johansson till FBC Kalmarsund
Marcus Johansson är klar för tre år med FBC Kalmarsund.

SSL-poängmaskinen har skrivit på ett treårskontrakt med hårdsatsande FBC Kalmarsund.
24Kalmar fick tag på Marcus Johansson, 27 år, strax efter att kontraktet var klart.

Varför väljer du att flytta hem nu?
– Det är många olika faktorer som spelar in, men i slutändan är det ändå Kalmarsunds spännande projekt som var den avgörande faktorn.

LÄS MER: Stjärnan om första FBC-passet: ”Verkligen nio år sedan?”

Vad betyder det att Kim Nilsson är klar?
– Det är klart att det höjer oss rejält att ha en spelare av hans kaliber finns med i laget, vilket är väldigt roligt.

Vad vill du med FBC Kalmarsund?
– Att vi ska nå nästa nivå, säger Marcus Johansson till 24 Kalmar med ett leende.

Hur känns det nu när treårskonraktet finns på papper?
– Det känns fantastiskt! Jag har varit borta i sex år och det ska bli otroligt kul att vara med på denna resa som ska påbörjas. Under dessa år har klubben gått fram enormt på alla plan. Ny arena och ett intressant projekt, säger Johansson till Kalmarsunds hemsida.

Vad kan du tillföra FBC Kalmarsund?
– Erfarenhet med mina SSL-säsonger. Jag vill vara en spelare som man kan vända sig till då jag kommer vara öppen, lugn och harmonisk för att få oss att fokusera på rätt saker. Sen kommer jag vara en poängspelare som vill ta FBC till nästa steg.

Vilket nummer kommer du att välja att ha på matchtröjan?
– Jag kommer nog behålla 56:an om det går. Blivit lite av ett smeknamn senaste åren.

Marcus Johansson är en äkta Färjestadens IBK-produkt som trots locktoner från bland andra proffsklubbar i Schweiz 2014 valde att lämna Linköpings IBK och gå till Växjö Vipers. Första året i Växjö blev inte alls som han tänkt sig. Den gångna säsongen satt han sedan av kontraktet – och spelade inte en minut.
Under säsongen 13/14 kom ”Mackan” Johansson topp 10 i SSL:s poängliga – så det här är en mycket meriterad spelare. Totalt hade han gjort 121 poäng (86+35) på 107 SSL-matcher innan han skrev på för Växjö-klubben.

Här kan ni läsa texten från Aftonbladet som avslöjade att Linköpingsstjärnan skrev på för Växjö.

FaktaMarcus Johansson
Ålder: 27.
Bor: Växjö, flyttar snart hem.
Familj: Sambo med Sara.
Klubb: FBC Kalmarsund.
Moderklubb: Färjestadens IBK.
Position: Forward.
SSL-poäng 2014/2015: 29 (18 mål, 11 assist).
SSL-poäng: 2015/2016: 0. Spelade ej.
Aktuell: Har skrivit på ett treårskontrakt med FBC Kalmarsund.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng