Kalmar Södra vann målrikt derby mot Hossmo

Det blev en fantastisk derbymatch på Rinkabyvallen, där Kalmar Södra besegrade Hossmo BK i en målrik historia som slutade hela 5–4 (3–2) inför drygt 200 åskådare.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.22:24, 1 september, 2015

3 bilder
  • Målvakten Alexander Gustavsson blev matchhjälte trots fyra insläppta mål. Foto: Martin Persson
    Målvakten Alexander Gustavsson blev matchhjälte trots fyra insläppta mål. Foto: Martin Persson

Kalmar Södra satte återigen käppar i hjulet för serieledaren Hossmo BK. I kvällens seriefinal, och derby, på Rinkabyvallen drog bortalaget Kalmar Södra det längsta strået och vann en fantastiskt underhållande och målrik match med 5–4.

– Jag hade aldrig gissat på 5–4 innan matchen, men det blev väldigt öppet och det kanske var för att mattan inte höll utan varenda boll stack iväg, och det blev mer chansartat spel, säger Kalmar Södras lagkapten Robin Lindberg.

Kalmar Södra gick upp till en 0–2 ledning efter en halvtimmes spel, innan Anders Iwarson reducerade och Hampus Loftenius kvitterade för Hossmo i den 42:a minuten. Men kapten Lindberg visade vägen och satte viktiga 2–3 precis innan halvtidsvilan.

– Vi var riktigt vassa i omställningsspelet, och det kändes riktigt bra att gå in med ledning i halvtid efter det sena målet. Men i den andra halvleken ger vi bort initiativet och de är tunga när de slår långt på Peter Ivarsson, säger Robin Lindberg.

Men trots det svarade notoriske målskytten Tobias Karlsson för 2–4, innan det smällde till ordentligt de sista tio minuterna. Först satte Hossmos Victor Berkeby årets mål på Rinkabyvallen när han drog till med en fantastisk volley i bortre krysset. Två minuter senare utökade Kalmar Södras Per Molander till 3-5, innan Karl-Fredrik Karlsson kunde nicka in reduceringen 4-5 i den 85:e minuten.

– Det var grymt nervöst. Vi blir alltid så darriga i slutet, och har tappat många matcher på grund av det, säger Kalmar Södras målvakt Alexander Gustavsson.

Trots fyra insläppta mål blev han ändå matchhjälte. I den 90:e minuten gjorde han en superräddning när han tippade ett volleyskott över ribban, och bara minuten senare räddade han ett friläge.

– Jag är ganska nöjd med de sista räddningarna, och detta är så skönt. Det är speciellt att möta Hossmo.. man ska bara vinna en sån här match, och även om vi släpper in fyra mål så vinner vi, säger Alexander Gustavsson.

I Hossmolägret var det naturligtvis besvikna miner efter förlusten, och tränaren Kjell Carlsson ansåg att hans lag var förtjänta av en poäng.

– Vi förtjänar en poäng i dag, speciellt om man tänker på hur de sista 20 minuterna såg ut. Men det gäller att få in bollen – och de gör fem mål, och vi fyra. Det är lite surt och vi släpper in alldeles för enkla mål bakåt. Men grabbarna ska ha all heder som jobbar hela vägen. Nu gäller det att vi inte bryter ihop, utan gillar läget och börjar bygga en ny vinstsvit, säger Kjell Carlsson som även han hyllade Kalmar Södras målvakt Alexander Gustavsson.

– Han gör ett par fantastiska räddningar i slutet som blir matchavgörande.

FaktaHossmo BK–Kalmar Södra 4-5 (2-3)
Målen: 0-1 Olof Nyman (15), 0-2 Sebastian Karlsson (28), 1-2 Anders Iwarson (30), 2-2 Hampus Loftenius (42), 2-3 Robin Lindberg (44), 2-4 Tobias Karlsson (49), 3-4 Victor Berkeby (79), 3-5 Per Molander (82), 4-5 Karl-Fredrik Karlsson (86).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel