Orrefors IF firar 90 år med veteranmatch och jubileumsfest

Ungdomsmatcher följs upp av en veteranmatch mellan damlagen Orrefors och Kristvalla när Orrefors IF firar 90 år på lördag. Till kvällen blir det jublieumsfirande med uppträde av The Hytters.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.09:19, 4 augusti, 2015

Orrefors IF firar 90 år med veteranmatch och jubileumsfest
Här på Orrevallen blir det 90-årsfirande på lördag. Foto: Idrottsplats.se/Mats Tallqvist

För nittio år sedan i år startade Orrefors idrottsförening upp sin verksamhet för första gången. Det ska man på lördag fira rejält och man öppnar upp jubileet med matcher för ungdomslagen vid klockan 12.00.

Efter det att föreningens ungdomslag spelat kommer en veteranmatch mellan två före detta damlag äga rum. Orrefors kommer att möta Kristvalla där Orrefors har tidigare damprofiler som Ulrika Wedell, Irene Hermansson och Helen Danielsson i laget.

– Det kommer bli en trevlig tillställning, berättar Stefan Brandstedt, ordförande i Orrefors IF.

Under dagen kommer det även finnas en rad andra aktiviteter. Bland annat kommer man ha hoppborgar och ponnyridning på plats.

Till kvällen tar man sedan plats i det stora tält man kommer låta uppföra på Orrevallen. Vid 18.00 startar festligheterna där de lite drygt 100 anmälda gästerna kommer att få ta de del av en smaskig jubileumssupé.

– Sedan kommer The Hytters från Målerås att stå för underhållningen. Vi kommer också att dela ut utmärkelser under kvällen, säger Brandstedt.

90 år, hur känns det att vara ordförande i en förening som lyckats hålla sig vid liv så länge?
– Det är givetvis stort för oss att få fira 90 år. Det är riktigt roligt. Jag har varit ordförande i 25 år nu så jag har varit med en stund, skrattar Brandstedt.

Vad minns du bäst från din tid i föreningen om du tittar tillbaka?
– Då får vi nog gå tillbaka till innan jag var ordförande. Året var 1976 och jag var hjälptränare till Eivert Blad från Alstermo. Då vann vi femman och tog klivet upp i fyran. Det är ett sådant minne som sitter i.

Till jubileumsfesten på lördagskvällen har man bland annat bjudit in de intilliggande föreningarna. Man har även bjudit in sina sponsorer.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel