Regnet – en fiende för gula grillen: ”Hoppas på bättre väder nu”

Avsaknaden av sol och överflödet av regn har medfört att gula grillens besökssiffror har svikit i år. Men Richard Larsson ser trots det positivt på sommaren och menar att man trots vädret haft en godkänd sommar.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.07:13, 29 juli, 2015

Regnet – en fiende för gula grillen: ”Hoppas på bättre väder nu”
Gula grillen har fått lida på grund av det dåliga vädret. Arkivfoto: Rickard Johansson

Gula grillen i Kungshall börjar lida mot sitt slut. Om snart två veckor ska man ha sin avslutningfest och när Richard Larsson ser tillbaka på den gångna sommaren tänker han, som så många andra, på regn.

– Vi har funnits på plats oavsett väder under hela sommaren men regnet har givetvis förstört en hel del för oss, säger Larsson.

Det dåliga vädret har ställt till det för gula grillen. De aktiviteter man håller varje vecka sker allt som oftast ute, utan tak. Det har medfört att besökantalet sjunkit gentemot tidigare år. Men trots vikande siffror ser Richard positivt på sommarens arrangemang.

– Vi är nöjda i alla fall. Grillkvällen i onsdags hade vi över 200 personer som kom. På discot i fredags kom drygt 60 barn. Men visst, på våra aktiviteter har det också hänt att det bara varit fem personer om vädret varit dåligt. Men vi hoppas på bättre väder nu, säger Richard Larsson, och fortsätter.

– Det är så jäklar tråkigt det här regnandet. Vi satsar stort till nästa år när gula grillen firar 10 år.

Än är det dock aktiviteter kvar. Bland annat ska man hålla i två fisketurer de kommande veckorna. Fisketurer som var oerhört populära när de hölls i juni och ett trettiotal vuxna och lika många barn följde med.

– Vi kör måndag och tisdag nästa vecka. Vi får se hur många gånger det blir men det är tydligt att vi behövde de här två extra gångerna. Förra året hade vi bara två tillfällen, det dubblade vi i år, förklarar Richard Larsson.

Den 15 augusti är det sedan dags för avslutning. Då hoppas Richard Larsson på bra väder så att alla de aktiviteter man ska hålla går i lås.

– Då kör vi loppis, teater med Pettson och Findus när Findus flyttar ut. Vi kommer också att ha ponnyridning, musikframträdande och så bjuder vi givetvis på grillad korv och kaffe som vanligt. Om vädret tillåter har vi hoppborgen uppe också.

– Loppis har vi inte haft tidigare men på bara några minuter hade vi nio bokade bord så intresset finns. Jag har inte kollat av om det kommit in några fler bokningar men det är ett trevligt inslag.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel