Polisen avvaktar utredning om råttgift i Nybro: ”Inget vi jobbar aktivt med”

De senaste veckorna har minst två hundar i Nybro fått föras till djursjukhus efter att ha fått i sig råttgift. Sammanlagt ska det vara minst fem hundar som drabbats. Nu svarar polisen i Kalmar på hur de utreder anmälningarna.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.09:09, 13 juli, 2015

Polisen avvaktar utredning om råttgift i Nybro: ”Inget vi jobbar aktivt med”
Samtliga polisanmälningar om råttgift i Nybro har lagts ner, bland annat drabbades rottweilern Norton. Foto: Privat

De senaste veckorna har flera hundar blivit förgiftade av råttgift i Nybro. Vi har tidigare rapporterat om rottweilern Norton som nästan blev blind, och i torsdags förra veckan inkom en ny polisanmälan om en hund som blivit råttförgiftad – och även den blind. Båda hundarna tros ha blivit förgiftade i Hanemålatrakten, men polisen har redan valt att lägga ner samtliga anmälningar.

– Vi har inget att gå på i detta skede, och då lägger vi ner dem. Om det kommer in något nytt, så tar vi upp anmälningarna igen. Men det är inget vi jobbar aktivt med, säger Marie Gottfridsson på polisen i Kalmar som utreder anmälningarna.

Så ni avvaktar nu?
– Ja, det finns inget spaningsuppslag och då kan vi kan inte jobba vidare med det. Vi har så många ärenden att jobba med, och då får vi lägga de här åt sidan. Vi har inga resurser till att åka ut och leta på måfå.

Så alla anmälningar har lagts ner direkt?
– Ja, eftersom vi inte har något att gå på. Om det kommer fram någon mer information så kan vi ta upp de igen, men vi kan inte ha flera tusen ärenden liggandes öppna och vänta på om det kommer in något mer. Så de här anmälningarna får vila, och kommer det inte in något nytt så kan vi inte göra något.

Vad krävs för att ni ska öppna ärendet igen?
– Man får ta ställning till det som kommer. Jag kan inte säga att ”det påverkar så, och det påverkar så”.  Vi får ta ställning till det som finns i anmälan. Vi har ingen möjlighet att åka runt och leta. Man vet inte var hundarna ätit det – det finns ingen specifik plats, och därför blir det jättesvårt. Om man inte har observerat mer vid tillfället, så har vi svårt att leta upp något i efterhand.

Hur många anmälningar om råttgift i Nybro har du fått in?
– Jag har sett några anmälningar. Två stycken den senaste veckan tror jag, men sedan kan det ha kommit fler som blivit anmälda till Polisens kontaktcenter och nerlagda direkt. De anmälningarna ser inte jag, avslutar Marie Gottfridsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel