Nu ska Nybro Bostads nya lägenheter fyllas

Den 1 juli ska det nya flerbostadshuset stå klart att flyttas in i. Nu har man börjat processen med uthyrning och redan har fyra tackat ja och fler är att vänta enligt Leif Ohlson på NBAB. "Drömmen är att allt är uthyrt den 1 Juli", säger han.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.17:18, 20 april, 2015

Nu ska Nybro Bostads nya lägenheter fyllas
De 16 lägenheterna i detta flerbostadshus kan snart vara uthyrda. Foto: Kim Ahlqvist

Gröndalsgatan 1 bygger Nybro Bostads AB sedan en tid tillbaka 16 nya lägenheter. Redan nu har flera uttryckt sitt yttersta intresse och troligtvis är kontrakten för de första hyresgästerna påskrivna och klara inom kort.

– Vi har fått fyra hyresgäster som sagt att dom vill ha en lägenhet och vill skriva på kontrakten. Sen finns det ytterligare några som sagt att dom är väldigt intresserade. Men inget är klart förrän kontraktet är påskrivet, säger Leif Ohlson på Nybro Bostads AB.

Än har man inte gått ut till allmänheten utan man arbetar efter en intresselista där det från början fanns 122 namn. Dessa har anmält sitt intresse under byggets gång och när erbjudande om visning dök upp nappade 50 personer som nu har kollat på lägenheterna.

– Drömmen är att allt är uthyrt den 1 juli när lägenheterna ska stå inflyttningsklara, säger Leif Ohlson.

– Vi har haft två visningar och vi vet av erfarenhet, att om man får in 120 intresseanmälningar och därefter får 50 svar, att det ser ljust ut, säger han.

Nu hoppas Nybro bostad kunna göra klart med så många av de intresserade som möjligt.

– Det har varit ett stort intresse och vi har kunnat skicka erbjudande på alla lägenheterna. Nu får vi se hur många kontrakt vi skriver, säger Leif Ohlson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ikväll släcks Joelskogen ned för tomtesmyg

Tomtesmyg lockar varje år flera hundra barn som vill gå omkring i Joelskogens mörker med sin ficklampa. På måndagskvällen är det dags igen.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.12:35, 30 november, 2015

Ikväll släcks Joelskogen ned för tomtesmyg
Bild från Emmabodas tomtesmyg. Ikväll tar tomtarna plats i Joelskogen Foto: Lena Andersson, Korpen

Ikväll släcker man ned all belysning runt Linneasjön. Då är det nämligen dags för traditionsenliga tomtesmyg som Korpen i Nybro arrangerar i samarbete med Nybro bostad.

– Vi utgår från Joelskogens camping och finns på plats från och med klockan 17.30, berättar Tommy ”Tott” Karlsson, ansvarig från Korpen.

I och med att all belysning släcks ned är ficklampa ett krav för att kunna gå slingan. Det är ficklampan i mörkret som gör det mysigt, menar Tommy. Barnen kommer sedan få gå runt och leta efter bokstäver och på flera platser kommer man att stöta på jultomten.

– Det blir en bingopromenad med fokus på barnen. Det kommer sitta reflexer uppe så man vet vart man ska gå, säger han.

Under kvällen bjuds man även på glögg, saft och pepparkakor. Är man sugen på en varmkorv bjuds man på det också. Något som dock ser ut att utebli är ponnyridningen.

– Tyvärr ser den ut att bli inställd om vi inte hittar en ponny under dagen. Vi kan hoppas att någon som ser detta hör av sig. De vi skulle haft har fått hosta och kan tyvärr inte komma. Det är jättesynd, säger Tommy.

Tomtesmyg i Joelskogen har varit en succé de senaste åren och 2014 kom hela 275 barn med sina föräldrar för att smyga runt i mörkret och prata med tomten.

– Det är väldigt attraktivt att delta i den här tipspromenaden.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Duran och Mollan ska lysa upp i höstmörkret: ”Kul att göra något för barnen”

På söndag är det dags för Duran och Mollan att återkomma till Nybro. Nybro bostad, Fagerslättskolan och Frysdisken har samarbetat för att göra verklighet av föreställningen.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.15:26, 9 november, 2015

Duran och Mollan ska lysa upp i höstmörkret: ”Kul att göra något för barnen”
Barnen vid Fagerslättskolan såg mycket fram emot föreställningen tillsammans med Frysdiskens Richard Larsson, rektorn Anders Theander, NBAB:s Leif Olsson och Fritidsledaren Mats Slättman. Foto: Kim Ahlqvist

Fjärde bästa skolkommun i landet enligt lärarförbundets rankning har gett ringar på vattnet och hyllningarna har varit många. Nu kommer Nybro Bostads AB tillsammans med Fagerslättskolan och Allaktivitetshuset Frysdisken att bjuda in till underhållning.

På söndag kommer nämligen Duran och Mollan till aulan i Fagerslättskolan. 

– NBAB och Fagerslättskolan har arbetat ihop länge och har haft årliga familjedagar, det har vi dock inte haft på några år nu, säger Leif Olsson vid Nybro bostads AB, och fortsätter:

– Fagerslättskolans upptagningsområde ligger i de områden där vi har flest hyreslägenheter. Så när vi kom fram till den här lösningen så passar det bra. Då ska vi fira Nybros skolors framgångar också, säger han.

Aulan i skolan har rum för 200 i publiken när man öppnar upp hela utrymmet och föreställningen väntas pågå under en dryg timme och startar klockan 14.00. Aktivitetsledaren Richard Larsson vid Frysdisken är en av de som ligger bakom idén.

– Det börjar bli mörkt, kallt och då blir det gärna lite trist. Därför blir det kul att göra något för barnen som lyser upp tillvaron, säger han.

Hur får man tag i biljetter?
– De kan man köpa hos oss på Frysdisken eller hos Nybro Bostad. Finns det biljetter kvar kan man köpa det samma kväll, säger Larsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nybro Bostads nybygge redo för inflyttning: ”Tillträder på fredag”

Än är inte Nybro Bostads senaste nybygge fullt uthyrt. Men redan på fredag får femton hyresgäster tillgång till sina bostäder på Gröndalsgatan. "Många kommer säkert att börja flytta in", säger Leif Olson vid Nybro Bostad.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.07:20, 23 juni, 2015

Nybro Bostads nybygge redo för inflyttning: ”Tillträder på fredag”
Nybro bostads nya fastighet är redo för inflyttning. Foto: Kim Ahlqvist

Snart är Nybro Bostads alla lägenheter i den nya fastigheten på Gröndalsgatan uthyrda. Endast en trerummare återstår innan hela fastigheten är uthyrd till fullo och på fredag börjar hyresgästerna att flytta in.

– De hämtar sina nycklar på fredag. Officiellt tillträder de den 1 juli men utlämnandet av nycklar sker inför helgen då många säkert kommer att börja flytta in, säger Leif Olson vid Nybro Bostads AB.

Intresset för den sista lägenheten, hur är det?
– Vi har skickat ut erbjudanden till potentiella hyresgäster och det finns ett intresse. Det är en trea i markplan på 72 kvadratmeter, ett bra läge, säger han.

Hundratals personer har varit och tittat på de tvårums- och trerumslägenheter som funnits tillgängliga i Nybro Bostads senaste mångmiljonbygge. Man har haft såväl allmänna visningar som privata visningar enligt en intresselista som arbetats upp under våren.

– Man är givetvis inte helt nöjd förrän alla lägenheter är uthyrda. Men samtidigt är det bra att ha hyrt ut 15 av 16 möjliga redan nu.

Några av de nyinflyttade som kommer från andra kommuner?
Det är blandade åldrar och folk från olika situationer som flyttar in. Tre personer flyttar inom Nybro bostads lägenheter, några flyttar in från en villa i kommunen och några flyttar till Nybro från en annan kommun, säger Leif Olson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kvarnbacken blir demenscentrum

Kvarnbacken kommer att bli ett nytt demenscentrum. Det beslutades på måndagens kommunfullmäktige. Det beslutades också att Nybro Bostad är de som kommer att få i uppdrag att bygga det nya boendet med 40-45 platser. "Det är ett högprioriterat ärende", säger Christina Davidson (C).

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.16:51, 17 juni, 2015

Kvarnbacken blir demenscentrum
Här kommer det att bli ett demenscentrum. Foto: Kim Ahlqvist

På kommunfullmäktige beslutades det att Nybro Bostads AB kommer att få i uppdrag att bygga om Kvarnbacken till ett demenscentrum med 40-45 boendeplatser. Även en daglig verksamhet ska byggas.

– Det är ett högprioriterat ärende och ska sättas igång direkt efter sommaren, säger kommunalrådet Christina Davidson (C).

På vilket vis kommer man starta upp efter sommaren?
– Man kommer att börja skissa på det. Exakt när det är byggstart vet vi inte ännu men inom ett halvår hoppas vi kunna sätta spaden i jorden, säger hon.

Christina Davidson tror mycket på demensboendet och menar att det är av högsta vikt att det kommer på plats så tidigt som möjligt.

– Det finns en stor efterfrågan. Vi blir äldre och äldre och demens är något vi inte kommer ifrån, det vet vi.

Nybro Bostad har ännu inte fått uppdraget rent formellt. Det får de på måndag när protokollet från fullmäktige justerats. Därför vill inte Nybro bostads VD Sulev Pull uttala sig särskilt mycket ännu.

– Jag vet för lite om det hela i och med att vi inte fått uppdraget ännu. Därför kan jag inte uttala mig så mycket men det jag vet om är att de vill ha vårt engagemang, säger han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Smaka på världen i slutet av maj

Den 29 maj bjuder Nybro bostads AB, Nybro kommun och Nybro Energi in till rejäl folkfest när Smaka på världen är tillbaka för den sjunde året i rad. Och man bjuder på några nyheter. "Två nya länder kommer laga mat i år", säger Sadik Azir.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.18:25, 28 april, 2015

Smaka på världen i slutet av maj
Johanna Johansson, Leif Ohlson, Inge Ivansson och Sadik Azir är de drivande bakom Smaka på världen. Foto: Kim Ahlqvist

– Bland annat har vi två nya länder med som ska laga mat i år mot hur det varit tidigare år. Egypten och Libanon kommer ha kock på plats, säger Sadik Azir, matansvarig över evenemanget.

Tillskillnad mot tidigare år kommer man nu att ha ett stort tält, 30 meter långt, där alla länder kommer stå representerade inuti.

– Det var flera småtält förra året. Nu har vi valt att ha den här varianten och det finns en liten tanke om att man ska kunna servera smakportioner både på utsidan och inuti tältet, säger Leif Ohlson, representant från Nybro Bostads AB och en av de drivande bakom projektet tillsammans med bland annat Inge Ivansson.

– Jag minns det första året, då hade vi långbord och då startade kön vid den ena änden av bordet och fortsatte bortåt. Det innebar alltså att det tog oerhört lång tid att få smaka. Det försöker vi att minimera genom att göra såhär, säger Leif Ohlson.

Lite dryg 25 länder kommer att vara representerade med maträtter. Vissa har flera uppställningar och serverar flera olika maträtter och det beräknas komma uppåt 200 kockar, redo att låta Nybroborna smaka på mat från hela världen.

– Syrien och Irak kommer ha flera utställare samtidigt som andra länder kommer ha två platser där man kan smaka på maten, säger Ohlson.

Men man kommer inte enbart kunna smaka på mat. Man kommer också få se uppträden och dans på den stora scenen från världens alla hörn. Bland annat kommer kulturskolans elever, ledda av läraren Emir Lopez, visa upp en blandad kompott av modern dans. Sedan kommer det blir musik, sång och dansnummer med representanter från Kina, Filipinerna, Sverige, USA, Georgien, Syrien, Iran, Palestina, Kurdistan, Irak och Thailand.

– Det är oerhört viktigt för Nybro att detta blir bra och det hoppas vi mycket på. Precis som vi hoppas mycket på vackert väder, säger Leif Ohlson.

Hela folkfesten beräknas kosta 200 000 kronor och finansieras av de tre arrangörerna Nybro kommun, Nybro Bostad och Nybro Energi som delar på notan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel