Nybro IF åker till Stockholm för teambuilding

Nybro IF kommer träna på att svetsa samman gruppen under påskhelgen. Man beger sig till Stockholm för teambuilding, något som ska ge dom en plats i toppen av division 3.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.09:08, 2 april, 2015

Nybro IF åker till Stockholm för teambuilding
Nybro IF åker till Stockholm. Foto: Privat

Imorgon åker Nybro IF:s herrlag till Stockholm för att binda samman gruppen. Där stannar man över hela påskhelgen. Om de 24 spelarna som åker med tror att de ska få en lugn stund tror de fel. Tränaren Festim Pasho har planerat helgen in i minsta detalj.

– Det kommer vara mycket arbete med problemlösningar där vi vill se grabbarna arbeta ihop under stressade situationer. Situationer man kanske inte ställs inför på fotbollsplanen. Redan när de kommer till Victoriahallen kommer de att få sina första problem och så kommer det fortsätta i bussen upp och under hela helgen, säger Festim Pasho.

Lite nöje blir det också under helgen. Man kommer att göra ett studiebesök på Tele2 Arena och därefter se matchen mellan Hammarby och Häcken.

– Det kan vi ändå se lite utbildning i. Sedan på hemvägen kommer vi att stanna till i Katrineholm och möta Värmbols FC som spelar i Stockholms division tre, säger Pasho.

Hur kommer det sig att ni åker på Teambuilding-läger istället för ett vanligt träningsläger som många andra klubbar gör?
– Av den enkla anledningen att vi genomfört många träningar och behovet för att åka på träningsläger och träna fotboll finns inte. Det är första gången vi gör det här. Vi får se resultatet av det.

Tar detta er till toppen av serien?
– Kunskapsmässigt och tekniskt ska vi ligga där nu efter den försäsong vi haft. Nu är det det mentala kvar och det ska vi få samman denna helgen så absolut ska vi klara för att ligga toppen, säger Festim Pasho.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel